Nem og lækker pasta med kraftig tomatsauce og bacon, – et blev et kæmpe hit hos både store og små. Saucen er fyldt med lækre krydderurter og bacon, – og denne gang brugte jeg vores hjemmelavede bacon der smager fuldstændig fantastisk.
Den er super nem at lave, og tager ikke meget mere end en halv time, – så en perfekt hverdags ret til hele familien.
Pasta med tomatsauce og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
dåser hakkede tomater/tomat passata
- 2
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 400 g
god bacon, skåret i store tern (køb gerne et stykke, det fungerer meget bedre i forhold til konsistens)
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 2 spsk
hakket persille, frisk
- 1 spsk
hakket timian, frisk
- 2 håndfulde
babyspinat, frisk
- 30
friske basilikumsblade, grofthakket
-
Olivenolie (vi brugte en god ramsløgsolie)
-
Salt og peber
Derudover
- 400 g
pasta, koges som anvist på pakken
-
Revet parmesan
-
Basilikum til pynt
Sådan gør du
- Steg baconstykkerne sprøde i olien, og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- Steg løg og hvidløg blanke i baconfedtet og tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater, timian, persille og halvdelen af basilikumsbladene. Lad retten småkoge i ca. 20 min.
- Tilsæt halvdelen af baconstykkerne og lad retten simre videre i ca. 5-10 min.
- Tilsæt til sidst resten af basilikumsbladene og spinaten og lad denne falde sammen under omrøring, og smag til med salt og peber.
- Vend saucen i den friskkogte pasta og server straks med stykker af sprød bacon på toppen, revet parmesan og lidt basilikum.