Fantastisk pastaret med masser af smag fra den skønne kombination af salvie, hvidløg og svampe.
Simple pastaretter er bare det bedste, – med ganske få ingredienser kan man skab et fantastisk velsmagende måltid, og denne pasta med salviesmør er en af de helt store favoritter herhjemme. Jeg vil 100% anbefale at bruge frisk salvie, smagen er meget mere mild og delikat og udgør en stor del af denne ret.
Pasta med salviesmør og svampe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta, - spaghetti, linguine eller lignende
- 8
stilke frisk salvie, bladene heraf - ca. 60 blade.
- 2
løg, skåret i både
- 8 fed
hvidløg, revet eller finthakket
- 400 g
brune champignon, skåret i kvarte eller tykke skiver
- 200 g
smør
-
Lidt olie
-
Salt og peber
-
Parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm olien på en pande og svits champignonene godt af ved jævn høj varme, rør undervejs.
- Skru ned til svag varme og tilsæt smørret og lad det smelte.
- Tilsæt løg, hvidløg og friske salvieblade, og lad det svitse med og give smag til smørret. Lad det gerne stå i ca. 15-20 min., uden at det bruner. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog imens pastaen al dente, eller som foretrukket.
- Hæld vandet fra og vend straks pastaen i salviesmørret. Vend det godt sammen så svampe og smør bliver godt fordelt i pastaen.
- Server med et frisk drys parmesan på toppen.