Super nem og lækker hverdagspasta med masser af smag forenet i en cremet paprikasauce. 
Denne pastaret tager inden tid at lave når først peberfrugterne er grillede og pillede, – så står du alligevel og har gang i grillen, kan du med fordel grille peberfrugterne af dagen i forvejen.
Kan du ikke finde nogle gode krydrede pølser kan du sagtens bruge et godt stykke chorizo, – det masser også perfekt til retten.

Pasta med krydret pølse i paprikasauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g  pasta, gerne penne 
- 4  gode krydrede pølser, vi brugte merguex med lammekød 
- 5 peberfrugter, – helst kun røde og gule
- 2  løg, groft hakkede 
- 4 fed  hvidløg 
- 40 g  smør 
-  1/4 l  piskefløde 
- 1 dl  vand + 1/2 grøntsagsboullion terning 
- 50 g  parmesan, fintrevet 
- 1 spsk  citron 
- 1 tsk  chiliflager 
- 2 tsk  paprika 
-  1/2 tsk  røget paprika 
-  Salt og peber 
-  Olie 
-  Finthakket persille og revet parmesan til toppen 
Sådan gør du
- Befri peberfrugterne for kernehusene og skær dem ud i store stykker. Grill stykkerne på skindsiden, gerne over kul, det giver en skøn smag, – til de er godt sorte på skind siden. Placer stykkerne i et fad, dæk det med film og lad dem køle af inden skindet pilles af. Peberfrugterne kan også grilles hele på alle skindsider, og derefter skæres ud, – det er hvad man finder nemmest.
- Skær enden af pølsen så du kan mase det ferske kød ud af pølserne, – det skal mases ud i små klumper.
- Varm lidt olie i en gryde, og steg kødklumperne ved middelvarme i ca. 3-5 min. Læg dem til side på en tallerken.
- Smelt smørret i samme gryde og steg løg og hvidløg af til løgene er klare.
- Tilsæt peberfrugterne og krydr med papirka, røget paprika og chiliflager, – lad det stege med et par minutter.
- Hæld piskefløden, vand og boullionterningen over og blend til saucen er jævn og cremet, – enten med en stavblender eller ved at hælde det hele i en blender. Vi bruger gerne vores Thermomix til at tilberede saucen i.
- Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fintrevet parmesan og citronsaft, og varm saucen godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Hæld vandet fra og vend den straks i den cremede peberfrugtsauce.
- Server retten toppet med finthakket persille og revet parmesan.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


 
        
 
    