Enkel pastaret med fantastisk smag og aroma fra den lækre kombination af citron, hvidløg, chili og hvidvin.
Denne pasta smager helt fantastisk, den kan serveres alene eller f.eks. til et lækkert stykke fisk eller skaldyr som den passer perfekt sammen med.
Den er super nem at lave, kræver ganske få ingredienser, og kan være klar på under 30 min.
Pasta med citron, hvidløg og hvidvin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta (kommer an på om den serveres alene eller med tilbehør)
- 100 g
smør
- 8 fed
hvidløg, fintrevet
- 1
chili, finthakket (uden kerner)
- 1
citron, fintrevet skal heraf
- 2 dl
hvidvin
- 2 dl
grøntsags boullion
- 2 håndfulde
bredbladet persille, finthakket
-
Salt og peber, - gerne citronpeber
-
Fintrevet parmesan og bredbladet timian til toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme og svits hvidløg og chili af et par minutter.
- Tilsæt citronskal, halvdelen af persillen og hvidvinen, og kog igennem ved jævn høj varme i 10 min.
- Tilsæt grøntsagsboullion og kog videre i 10 min. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente, hæld vandet fra og vend den straks sammen med saucen samt den sidste halvdel af persillen.
- Server pastaen toppet med fintrevet parmesan samt timiankviste.
Omg det er den lækreste pasta jeg NOGENSINDE har smagt
Hej Betina
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for de søde ord:)
det er for tyndt, hvad gør vi????
Det Janne
Det lyder som om den ikke har koget ind ved høj nok varme.
Når pastaen kommer på panden må der ikke være for meget væde tilbage, og den sidste væde der der “jævnes” af stivelsen fra pastaen 🙂
Kh Dianna
Det var virkelig en god pastaret. Vi brugte Linguine pasta, det var perfekt. En ret med meget smag.
Hej Helle
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Min go-to pasta ret gennem flere år nu. Så lækker, simpel og smagfuld
Hej Cecilie
Hvor gør det mig glad at høre – tak for de søde ord
Kh Dianna