Chili-hvidløgs pasta - Opskrift på pasta med hvidløg og chili

Pasta med hvidløg og chili

Pasta med hvidløg og chili
Opskrift på simpel og lækker pastaret med hvidløg og chili
Chili-hvidløgs pasta - Opskrift på pasta med hvidløg og chili

Simpel og vanvittig lækker pastaret der har en intens smag af hvidløg, perfekt styrke fra chilien og som kan laves på ingen tid.
Denne her pasta elsker vi herhjemme, den kan spises alene eller serveres til alle former for kød og grøntsager.
Den er så nemt at lave og kræver ganske få ingredienser, men resultatet er helt fantastisk.

[yarpp]
Chili-hvidløgs pasta - Opskrift på pasta med hvidløg og chili

Pasta med hvidløg og chili

Opskrift på simpel og lækker pastaret med hvidløg og chili
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    spaghetti eller anden pasta

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1/2-1 rød chili - med eller uden kerner, alt efter ønskede styrke
  • 1/2

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Lidt kogevand fra pastaen

  • Salt og peber

  • Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen

Sådan gør du

  • Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
  • Fint hak chili og bland det ligeledes i olien og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
  • Rør persillen i og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
  • Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
  • Anret i en tallerken og top af med friskrevet parmesan og lidt hakket persille.

Noter

Serveres retten alene som hovedret uden kød eller grøntsager vil jeg anbefale at bruge 500-600 g pasta til 4 personer, og ca. 1 1/2 portion af marinaden.
Chili-hvidløgs pasta - Opskrift på pasta med hvidløg og chili
Chili-hvidløgs pasta – Opskrift på pasta med hvidløg og chili

Kommentarer

  1. ELSKER aglio e olie… Det smager så lækkert og hvis man aldrig har prøvet det så er man seriøst gået glip af noget. Har ikke prøvet denne opskrift (fordi jeg har lavet det 1000 gange før jeg “fandt” Gourministeriet)
    Men vil anbefale retten alligevel, absolut en af mine favorit pastaretter.
    Jeg bruger chiliflager/ pepperoncini, og blander hakket alm. persille i.
    Bruger ikke citron, men det skal komme an på en prøve.
    Så dejligt at du har opskrifter liggende på alle klassikerne. De kan nemlig virke simple og uinteressante, men er SÅ lækre.

    • Hej Lisa

      Jeg er også vild med simple og enkelte pastaretter, – det er ofte dem hvor man virkelig sparer på ingredienserne, at smagene får lov at komme til deres rette 🙂
      Håber du kan lide denne også.

      Rigtig dejlig dag til dig 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse