Opskrift på simpel og lækker pastaret med hvidløg og chili
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
500g
spaghetti eller anden pasta
6fed
hvidløg
1/2-1rød chili - med eller uden kerner, alt efter ønskede styrke
1/2
citron, saft og fintrevet skal heraf
2håndfulde
bredbladet persille, finthakket
1dl
olivenolie, måske lidt mere
Lidt kogevand fra pastaen
Salt og peber
Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen
Sådan gør du
Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
Fint hak chili og bland det ligeledes i olien og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
Rør persillen i og smag til med salt og peber.
Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
Anret i en tallerken og top af med friskrevet parmesan og lidt hakket persille.
Video
Noter
Serveres retten alene som hovedret uden kød eller grøntsager vil jeg anbefale at bruge 500-600 g pasta til 4 personer, og ca. 1 1/2 portion af marinaden.