Nem og lækker opskrift på den kendte TikTok feta pasta, – tilberedt på kun 15 minutter i Airfryer.
Pasta med bagt feta og tomater, tilberedt på under 15 minutter i airfryer, – vendt med frisk basilikum og din yndlings pasta. Mere skal der faktisk ikke til.
Det smager hamrende godt, enkelt og lækker, – en drøn nem og hurtig hverdags ret.
Server den alene, eller til et stykke kylling, svinemørbrad eller bagt laks.
Bagt feta og tomater i Airfryer
Bagt feta og tomater i Airfryere kræver et minimum af ingredienser, – derfor er det også vigtigt, at de ingredienser der tilsættes smager af noget. Jeg vil derfor altid anbefale at købe nogle lækre solmodne cherrytomater, – gerne på stilk, da de har masser af smag.
De store halvrøde tomater er oftest uden så meget smag, og retten vil derfor blive til den kedelig side.
Derudover bruger jeg en klassisk feta blok, ikke Puck, – men en almindelig blok feta, i det mærke som de måtte hare i det supermarked jeg handler i.
Jeg håber du har lyst til at prøve min nemt opskrift på feta pasta i airfryer.
Pasta med bagt feta og tomater i Airfryer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 500 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 200 g feta blok
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1 tsk tørret basilikum
- Olivenolie
- Friskkværnet peber og salt
- Pastavand
Sådan gør du
- Dryp med en sjat olie i bunds af din airfryer kurv, – og læg feta, tomater og skiver af hvidløg heri. Vend tomaterne rundt i olien.*Halver evt. tomaterne, – eller skær dem i kvarte hvis de er store. Cherrytomater kan med fordel tilsættes hele.
- Krydr med en smule salt, godt med friskkværnet peber og tørret basilikum.
- Bag feta, tomater og hvidløg i 12-14 minutter ved. 190 grader.
- Kog i mens din pasta al dente, og husk at gemme lidt pastavand.
- Hæld din kogte pasta ned i airfryer kurven sammen med frisk basilikum, vend det godt sammen, og tilsæt en smule pastavand til du har en lækker cremet sauce.
- Smag til med salt og peber inden servering.
Det er en lækker og hurtig ret med masser af smag.
Vi nød den til sidste mundfuld
Hej Bettina
Det er jeg så glad for at høre, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Hvor længe ville den skulle have i ovn?
Hej Sanne
Fremgangsmåde i ovn finder du på denne opskrift:)
https://gourministeriet.dk/pasta-med-bagt-feta-og-tomater/
Kh Dianna
Hvorfor ikke Puk? Konsistens eller smag?
Hej Lena
Du kan sagtens bruge puck hvis du foretrækker den, det er kun for at forklare hvad jeg har brugt 🙂
Personligt synes jeg at feta har mere smag, men det er absolut en smagssag 🙂
Kh Dianna