
Fantastisk lækker pasta, – enkelt og med masser af smag. Vi lavede ragouten på en pose andelår af gråænder som vi havde i fryseren, men alt andet fersk and kan også bruges.
Retten passer sig selv en stor del af tiden, og er derfor super nem at lave. Så selvom den tager +2 timer, er det meste af tinden simre tid, – hvor du har hænderne frie til andre opgaver eller et lille glas vente hvidvin.

Pasta med anderagout
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Anden
- 500 g andelår
- 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
- 1 løg, skåret i kvarte
- 2 kvist
frisk rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
-
Vand
-
Olie
Anderagout
- 2
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 3
forårsløg, fintsnittet
- 3 kviste
timian
- 4 dl
hvidvin
- 10 dl boullion (koncentreret boullion fra anden samt vand)
-
Olie
-
Salt og peber
Derudover
- 400 g
pasta
-
Revet parmesan
-
Friskhakket persille
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Anden
- Varm en god sjat olie i en gryde og brun andelårene godt af sammen med gulerødderne, løg og rosmarin , – krydr med salt og peber.
- Hæld vand over så stykker er dækket og lad nu lårene små simre i ca. 1 time.
- Tag kødet op og lad det køle af inden kødet plukkes af i større stykker, – alt skind og ben skal kasseres.
- Kog bouillonen ind ved høj varme så du får en god kraftig boullion, og sigt den derefter gennem en fin sigte.
Anderagout
- Varm en god sjat olie i en gryde og steg løg, forårsløg og hvidløg af til løgene er klare.
- Tilsæt kødet og lad det brune med et par minutter sammen med timian kvistene.
- Hæld hvidvin over og lad det reducere til det halve.
- Hæld boullion over, lidt ad gange og lad retten koge ind, uden låg, ved middel varme i ca. 1 time. Kødet skal være godt trevlet/kogt ud i mindre stykker, og der skal fortsat ligge en smule boullion tilbage i gryden som jævnes af pastaen når det blandes til sidst. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog pastaen al dente, dræn den godt for væde og hæld den derefter over i gryden med anderagout, og vend det godt sammen – evt. ved svag varme.Stivelsen fra pastaen vil jævne boullionen så den sætter sig om pastaen.
- Anret i en tallerken og top med revet parmesan og lidt finthakket persille.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Virkelig god opskrift! Spændende at prøve and på en anden måde 🙂 Lidt sur æblejuice fungerer som fint alternativ til hvidvin.
Hej Niels
Ej hvor dejligt at høre 🙂
Og tsk for fif med æblejuive.
Dbh Dianna
Laver altid opskriften med rester af and, eller kylling, smager himmelsk
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Er anderagout fryse egnet ?
Hej Charlotte
Ja absolut, den kan sagtens fryses.
Kh Dianna