Lækre sprøde panko friterede jomfruhummerhaler, serveret med en hjemmelavet tatarsauce. Super nem, smuk og lækker som en lille forret, en let frokost eller lignende.
De kan også serveres enkeltvis som en stående appetizer.
Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Friterede jomfruhummerhaler
- 12 jomfruhummerhaler
- 1-2 æg, sammenpisket
- 2 dl pankorasp
- 1/2 dl hvedemel
- 1 l fritureolie, rapsolie eller lignende
- Salt
Tatarsauce
- 2 1/2 dl mayonnaise – jeg vil anbefale Hellmanns
- 4-5 friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
- 2 syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1-2 spsk friskepresset citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Tatarsauce
- Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber.*Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 – 1 1/2 dl mayonnaise med 1 dl creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
- Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.
Friterede jomfruhummerhaler
- Varm olie op til ca. 170 grader.
- Rens jomfruhummerhalerne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
- Bland melet sammen med lidt salt og vend jomfruhummerhalerne heri.
- Vend dem derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i panko raspen.
- Friter jomfruhummerhalerne til de er gyldne og sprøde, – det tager ikke mange minutter, så hold øje.
- Lad jomfruhummerhalerne suge på lidt køkkenrulle inden de serveres.
- Server de sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce og evt. på en bund af friséesalat og pynt med blomsterkarse.
Serverer du halerne kolde eller kan de lunes inden de skal spises, så man ikke står med friture nytårsaften når gæsterne er kommet?
Godt nytår til dig 😀
Hejsa lækker ret hvor har du købt den lille skål til dressing?
Hej Eva
Tusind tak 🙂
Skålen er fra mærket WECK – man kan købe små låg til 🙂
Kh Dianna