Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce - Opskrift

Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce

Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce
Opskrift på sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce.
Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce - Opskrift

Lækre sprøde panko friterede jomfruhummerhaler, serveret med en hjemmelavet tatarsauce. Super nem, smuk og lækker som en lille forret, en let frokost eller lignende.
De kan også serveres enkeltvis som en stående appetizer.

Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce - Opskrift

Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce

Opskrift på sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.62 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Jomfruhummer
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Friterede jomfruhummerhaler

  • 12 jomfruhummerhaler
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • 2 dl pankorasp
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1 l fritureolie, rapsolie eller lignende
  • Salt

Tatarsauce

  • 2 1/2 dl mayonnaise – jeg vil anbefale Hellmanns
  • 4-5 friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
  • 2 syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 1-2 spsk friskepresset citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk løgpulver
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tatarsauce

  • Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber.
    *Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 – 1 1/2 dl mayonnaise med 1 dl creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
  • Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.

Friterede jomfruhummerhaler

  • Varm olie op til ca. 170 grader.
  • Rens jomfruhummerhalerne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
  • Bland melet sammen med lidt salt og vend jomfruhummerhalerne heri.
  • Vend dem derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i panko raspen.
  • Friter jomfruhummerhalerne til de er gyldne og sprøde, – det tager ikke mange minutter, så hold øje.
  • Lad jomfruhummerhalerne suge på lidt køkkenrulle inden de serveres.
  • Server de sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce og evt. på en bund af friséesalat og pynt med blomsterkarse.

Noter

Hvis du oplever at dine jomfruhummerhaler krøller sammen under fritering, kan du stikke et tyndt træspyd igennem jomfruhummerhalen (på den lange led), og fritere den med pinden på. Brug træspyd som også bruge til at lave grillspyd om sommeren.
Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce - Opskrift
Panko friterede jomfruhummerhaler med tatarsauce – Opskrift

Kommentarer

  1. Nicole

    Serverer du halerne kolde eller kan de lunes inden de skal spises, så man ikke står med friture nytårsaften når gæsterne er kommet?
    Godt nytår til dig 😀

  2. Hejsa lækker ret hvor har du købt den lille skål til dressing?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)