Opskrift på sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce.
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Jomfruhummer
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Friterede jomfruhummerhaler
12jomfruhummerhaler
1-2æg, sammenpisket
2dlpankorasp
1/2dlhvedemel
1lfritureolie, rapsolie eller lignende
Salt
Tatarsauce
2 1/2dlmayonnaise - jeg vil anbefale Hellmanns
4-5friske krydderurter, - jeg bruger dild, purløg og persille
2syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
1spskkapers, finthakket
1-2spskfriskepresset citronsaft
1tskdijonsennep
1/2tskløgpulver
Salt og peber
Sådan gør du
Tatarsauce
Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber.*Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 - 1 1/2 dl mayonnaise med 1 dl creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.
Friterede jomfruhummerhaler
Varm olie op til ca. 170 grader.
Rens jomfruhummerhalerne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
Bland melet sammen med lidt salt og vend jomfruhummerhalerne heri.
Vend dem derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i panko raspen.
Friter jomfruhummerhalerne til de er gyldne og sprøde, - det tager ikke mange minutter, så hold øje.
Lad jomfruhummerhalerne suge på lidt køkkenrulle inden de serveres.
Server de sprøde jomfruhummerhaler med tatarsauce og evt. på en bund af friséesalat og pynt med blomsterkarse.
Video
Noter
Hvis du oplever at dine jomfruhummerhaler krøller sammen under fritering, kan du stikke et tyndt træspyd igennem jomfruhummerhalen (på den lange led), og fritere den med pinden på. Brug træspyd som også bruge til at lave grillspyd om sommeren.