One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling

One pot mexicansk taco – Tortillapande med kylling

One pot mexicansk taco - Tortillapande med kylling
Opskrift på lækker cremet one pot taco med bløde tortillas, krydret kylling og bønner.
One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling

Fantastisk mexicansk one pot ret med masser af smag, – fyldt med krydret kylling, bønner, cheddar og lækre bløde tortillas, det hele tilberedt på én pande.
Den er super nem at lave, og så er det altså bare comfort food som hele familien kan være med på.
Retten er cremet og lækker, – bløde tortillas der får en konsistens som dumplings når de tilberedes i saucen, og så masser af smeltet cheddar.
Den kan serveres alene, eller med en god salat, guacamole og sprøde nachos ved siden af.
Prøv også min version på mexicansk one pot tacos med oksekød.

One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling

One pot mexicansk taco - Tortillapande med kylling

Opskrift på lækker cremet one pot taco med bløde tortillas, krydret kylling og bønner.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Gourministeriet, Mexicansk
Keyword: Nem aftensmad, One pan, One pot, Panderet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    kyllingebryst

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 1

    rød peberfrugt, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede

  • 1 ds

    kidneybønner, skyllet og drænet for væde

  • 1 ds

    sorte bønner, skyllet og drænet for væde

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 3 dl

    kyllingebouillon

  • 3 spsk

    mexicansk krydderi eller tacomix

  • 200 g

    hvedetortillas

  • 150 g

    revet cheddar

  • Salt og peber

  • Olie

  • Evt. Creme fraiche, toppe af forårsløg og finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Kog kyllingebrysterne i let saltet vand, - ca. 10 min. alt efter tykkelse.
  • Lad dem køle af og pil kødet fra hinanden så det trevler godt.
  • Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme i et par minutter.
  • Tilsæt kyllingekød, jalapeños og mexicansk krydderiet, og lad det varme igennem et par minutter.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et minuts tid.
  • Hæld de flåede tomater over samt halvdelen af bouillonen, og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
  • Halver tortilla pandekagerne og skær dem i strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
  • Smag retten til med salt og peber, tilsæt bønner og varm hurtigt igennem.
  • Læg strimler af hvede tortillas i saucen og vend dem godt rundt så de bliver fordelt på hele panden. Det gøres nemmest med 2 gafler.
  • Fordel halvdelen af osten på toppen, og vend den let ind i retten.
  • Fordel resten af osten på toppen, og sæt panden i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader i 5 min. eller til osten er smeltet.
  • Top evt. med creme fraiche, toppe af forårsløg og persille inden servering.
One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling
ÆOne pot mexicansk taco – Opskrift på tortilla med kylling
One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling
One pot mexicansk taco – Opskrift på tortilla med kylling

Kommentarer

  1. Waw det er bare SÅ godt!

    • Hej Lone

      Åhh tusind tak altså, – det er jeg bare så glad for at høre 🙂
      Tak for din søde besked:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Louise

    Sikke en fantastisk opskrift. Nem at gå til. Min søn på 13 år stod selvstændigt for maden og det smagte helt fantastisk. Helt bestemt ny familie favorit. Tak

    • Hej Louise
      Hvor er det bare en dejlig besked at modtage, – tusind tak, og tak fordi du giver dig tid til at skrive
      Og mega sejt af din søn, – så dejligt når børnene vil med i køkkenet

      Tusind tak og rigtig god weekend☀️

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Dorthe

    Jeg har desværre ikke en pande der kan gå i ovnen. Kan jeg evt hælde det i et ovenfast fad og så tage det ud når ost og tortillas skal blandes i ☺️
    Det lyder så lækkert og nemt og jeg vil så gerne prøve at lave retten

    • Hej Dorthe

      Så laver du den blot på panden uden at smiden den i ovnen, – så rører du bare alt osten i:)
      Grunden til den skal i ovnen er kun for at få osten på toppen til at smelte, – så du kan sagtens undlade det step og bare røre det hele i:)

      Det smager virkelig godt, – du kan godt glæde dig:)

      Rigtig dejlig søndag:)

      Kh Dianna

      • Grethe l Jakobsen

        Jeg vil tilberede denne lækre ret på fredag. Da vi bliver 10 voksne, vil jeg høre, om ikke jeg kan tilberede den store portion i en stor gryde. Tak

        • Hej Grethe

          Det kan du sagtens gøre:) Osten kan du også blot røre i så den smelter i gryden, hvis du vil undlade at komme det i ovnen:) Og alternativt kan du hælde det i et stort ovnfast fad, og bage det i ovnen til osten smelter:)

          Rigtig god fornøjelse med det:)

          De bedste hilsner
          Dianna

  4. Merete

    Favorit her hjemme!

    • Hej Merete

      Åhh hvor er det bare dejligt at høre, – det er jeg virkelig glad for 🙂

      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  5. 5 stars
    Det her…. det er bare super lækkert.
    Og så er det en nem opskrift, som vi har fået mange gange efterhånden.
    Tak for den

  6. Pernille

    5 stars
    En absolut yndlings ret her i huset!

  7. 5 stars
    Fik denne ret i Australien hos min svigerinde. Nu skal den serveres til madklub. Glæder mig til at se deres reaktioner for det er bare en lækker ret

  8. Mathilde

    Bedste mexikanske opskrift jeg har prøvet!

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)