
Nem og lækker opskrift på klassisk bearnaise sauce.
Hjemmelavet bearnaise sauce kan få selv de erfarne mad entusiaster til at ryste på hænderne, for bliver saucen bare en tand for varm skiller den.
Den her opskrift lykkedes altid, – det vigtigste er temperaturen, IKKE over 50 grader.
Glem også alt om bearnaise essens, denne sauce får sin fantastisk smag udelukkende fra frisk estragon, hvidvins eddike og selvfølgelig rigelige mængder smør og æggeblommer.

Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 90 g æggeblommer - eller 5 stk
- 200 g smør
- 1 - 1 1/2 spsk
hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
- 2 spsk frisk estragon, finthakket - eller 1 spsk tørret
- Salt - smag til
Sådan gør du
- Smelt smørret ved svag varme, og hæld vallen fra. Smørret skal være 50 grader varmt.
- Pisk æggeblommer, eddike og et godt nip salt sammen.
- Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og pisk kraftigt, så saucen begynder at tykne.
- Tilsæt hakket frisk estragon, og smag saucen til med salt og evt. mere hvidvinseddike.



Pingback: Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise – Gourministeriet
Hej
Jeg skal have gæster til bearnaisesaucen. Har aldrig lavet bearnaise før. Kan man godt lave den i forvejen – altså tidligere på dagen – og så varme den op, når den skal bruges?
Hej Pia
Du kan sagtens lave den tidligere på dagen, og varme den op senere 🙂
Du skal, både når du laver den, og varmer den op – holde øje med temperaturen.
En bearnaise skiller hvis den kommer over 60 grader, – også selvom det kun er saucen i bunden.
Jeg holder derfor altid min bearnaise så tæt på 50 grader som muligt, så skiller den ikke 🙂
Skulle uheldet være ude, og den skiller for dig – er der et ganske simpelt trick der kan redde selv den mest skilt bearnaisesauce. I med en isterning hurtigst muligt, og pisk hårdt med et piskeris, så samler den sig 🙂
Den metode er flittigt brugt herhjemme hvis blusset ved en fejl er røget for høj op 🙂
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Dianna
Tusind tak, Dianna!
Kh
Pia
Den blev lækker vh Peter
Hej Peter
Hvor er det dejligt at høre, tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna