Den her lækre indiske suppe smager fuldstændig fantastisk, og har en skøn varme fra alle krydderierne der virkelig klæder et koldt efterår.
Suppe kan serveres med små stykker kylling, eller man kan holde den vegetarisk, – begge dele smager helt forrygende godt.
Bliv ikke forskrækket over ingredienslisten, – de fleste krydderier er noget man i forvejen ligger inde med.
Mulligatawny suppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
kyllingefilet, i mindre tern (kan undlades)
- 2
gulerødder, i små tern
- 2 stængler
bladselleri, i små tern
- 1
æble, i små tern
- 2
løg, finthakket
- 1
rød chili, finthakket og uden kerner
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 3 cm
ingefær, fintrevet
- 1 ds
hakkede tomater
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 2 dl
røde linser
- 1 l
grøntsags eller kyllingbouillon
- 1 1/2 dl
kokosmælk
- 3 tsk
karry
- 1 tsk
timian
- 1 tsk
spidskommen
- 1 tsk
gurkemeje
- 1/2 tsk
kanel
- 1/4 tsk
kardemomme
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Creme fraiche og krydderurter til topping
-
Limesaft
Sådan gør du
- Varm lidt olivenolie i en gryde og svits kyllingestykkerne til de er gyldne, tag dem fra og læg til side.
- Svits gulerødder, selleri, æble, løg, chili, ingefær og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter alle krydderierne og varm godt igennem i yderligere et par minutter.
- Tilsæt linser og tomatkoncentrat og lad dette stege med et par minutter.
- Hæld de hakkede tomater, kokosmælk, stegte kyllingestykker og ca. 8 dl bouillon over, og lad retten simre i 20 min.. Tilsæt yderligere bouillon hvis der er behov.
- Smag suppen til med salt og peber, og server den toppet med creme fraiche, friske krydderurter og et dryp frisk limesaft.
Er i gang med batch nummer 2. Forrygende opskrift. Bruger dog mere af stort set alt. Da den er genial som Frysermad. Er som jeg husker i min ungdom for mange mange år siden. Kunne fås som dåsesuppe og spikes op med oksekød. Samme varme rige smag. Er røget ind lige ved siden af Ribolitoen som vintermad.
Hej Jakob
Ej hvor er det bare fantastisk at høre – det er jeg virkelig glad for 🙂
Elsker den selv, – den varme krydrede smag, perfekt til vintervejret 🙂
Dbh Dianna