Opskrift på den bedste Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

Den her lækre indiske suppe smager fuldstændig fantastisk, og har en skøn varme fra alle krydderierne der virkelig klæder et koldt efterår.
Suppe kan serveres med små stykker kylling, eller man kan holde den vegetarisk, – begge dele smager helt forrygende godt.
Bliv ikke forskrækket over ingredienslisten, – de fleste krydderier er noget man i forvejen ligger inde med.

Mulligatawny suppe

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den lækker krydret mulligatawny suppe

Ingredienser

  • 300 g kyllingefilet, i mindre tern (kan undlades)
  • 2 gulerødder, i små tern
  • 2 stængler bladselleri, i små tern
  • 1 æble, i små tern
  • 2 løg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket og uden kerner
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3 cm ingefær, fintrevet
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dl røde linser
  • 1 l grøntsags eller kyllingbouillon
  • 1 1/2 dl kokosmælk
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemomme
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Creme fraiche og krydderurter til topping
  • Limesaft

Fremgangsmåde

1

Varm lidt olivenolie i en gryde og svits kyllingestykkerne til de er gyldne, tag dem fra og læg til side.

2

Svits gulerødder, selleri, æble, løg, chili, ingefær og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter alle krydderierne og varm godt igennem i yderligere et par minutter.

3

Tilsæt linser og tomatkoncentrat og lad dette stege med et par minutter.

4

Hæld de hakkede tomater, kokosmælk, stegte kyllingestykker og ca. 8 dl bouillon over, og lad retten simre i 20 min.. Tilsæt yderligere bouillon hvis der er behov.

5

Smag suppen til med salt og peber, og server den toppet med creme fraiche, friske krydderurter og et dryp frisk limesaft.

Noter

Mulligatawny suppe smager fantastisk med lidt crunch på toppen, - server evt. med lidt hakkede saltmandler eller ristede kikærter.

Opskrift på den bedste Mulligatawny suppe
Sund og lækker Mulligatawny suppe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*