Mulligatawny suppe - Opskrift på indisk mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe
Opskrift på den lækker krydret mulligatawny suppe
Mulligatawny suppe - Opskrift på indisk mulligatawny suppe

Den her lækre indiske suppe smager fuldstændig fantastisk, og har en skøn varme fra alle krydderierne der virkelig klæder et koldt efterår.
Suppe kan serveres med små stykker kylling, eller man kan holde den vegetarisk, – begge dele smager helt forrygende godt.
Bliv ikke forskrækket over ingredienslisten, – de fleste krydderier er noget man i forvejen ligger inde med.

Mulligatawny suppe - Opskrift på indisk mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

Opskrift på den lækker krydret mulligatawny suppe
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 300 g

    kyllingefilet, i mindre tern (kan undlades)

  • 2

    gulerødder, i små tern

  • 2 stængler

    bladselleri, i små tern

  • 1

    æble, i små tern

  • 2

    løg, finthakket

  • 1

    rød chili, finthakket og uden kerner

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 3 cm

    ingefær, fintrevet

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 dl

    røde linser

  • 1 l

    grøntsags eller kyllingbouillon

  • 1 1/2 dl

    kokosmælk

  • 3 tsk

    karry

  • 1 tsk

    timian

  • 1 tsk

    spidskommen

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 1/2 tsk

    kanel

  • 1/4 tsk

    kardemomme

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Creme fraiche og krydderurter til topping

  • Limesaft

Sådan gør du

  • Varm lidt olivenolie i en gryde og svits kyllingestykkerne til de er gyldne, tag dem fra og læg til side.
  • Svits gulerødder, selleri, æble, løg, chili, ingefær og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter og tilsæt derefter alle krydderierne og varm godt igennem i yderligere et par minutter.
  • Tilsæt linser og tomatkoncentrat og lad dette stege med et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater, kokosmælk, stegte kyllingestykker og ca. 8 dl bouillon over, og lad retten simre i 20 min.. Tilsæt yderligere bouillon hvis der er behov.
  • Smag suppen til med salt og peber, og server den toppet med creme fraiche, friske krydderurter og et dryp frisk limesaft.

Noter

Mulligatawny suppe smager fantastisk med lidt crunch på toppen, - server evt. med lidt hakkede saltmandler eller ristede kikærter.

Kommentarer

  1. Jakob Jørgensen

    5 stars
    Er i gang med batch nummer 2. Forrygende opskrift. Bruger dog mere af stort set alt. Da den er genial som Frysermad. Er som jeg husker i min ungdom for mange mange år siden. Kunne fås som dåsesuppe og spikes op med oksekød. Samme varme rige smag. Er røget ind lige ved siden af Ribolitoen som vintermad.

    • Hej Jakob

      Ej hvor er det bare fantastisk at høre – det er jeg virkelig glad for 🙂
      Elsker den selv, – den varme krydrede smag, perfekt til vintervejret 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)