Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Den bedste millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos
Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Lækker klassisk millionbøf, – skøn dansk ret med masser af smag, perfekt til en god kartoffelmos.
Millionbøf er endnu en favorit herhjemme, – en lækker dansk klassiker det bliver altså ikke meget bedre. Efterår og vinter er perfekte måneder til lækker koge madog simreretter, – men denne laver jeg nu også gerne en varm sommerdag;-)

Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos

Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Millionbøf

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 6 dl

    oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang

  • 2

    løg, finthakkede

  • 2

    gulerødder, i bitte små tern

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2

    laurbærblade

  • 1 spsk

    engelsksauce

  • Kulør

  • 1 spsk Maizena majsstivelse til jævning, - ca. 1 spsk blandet med lidt koldt vand
  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl

  • Salt

  • Evt. lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Svits imellemtiden løg, gulerødder og hvidløg i ligeligt olivenolie til løgene er klare, - ca. 4-5 min.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af ved god varme.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsksauce, og lad retten koge i ca. 20 min.
  • Smag til med salt og peber og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.
  • Jævn med maizena og lad den simre videre et par minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
  • Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
  • Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
  • Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille.
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos
Millionbøf – Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Kommentarer

  1. Flemming Nielsen

    Og rødbeder!

  2. Lone Krogh-Jensen

    Hej.
    Bare for at være træls. Dette er en kødfarsgryde og den er rigtig god. Millionbøf er noget helt andet. Det er bare løg, bouillon, laurbærblad, oksefars og sovs, ikke noget andet. Det er de dovnes hakkebøf med bløde løg.
    Men din kødfarssovs er som sagt rigtig god. Den ligner lidt gullasch.

    • Hej Lone

      Tusind tak for din besked, – dejligt den smagte dig:)
      Jamen jeg synes da næsten ikke jeg har andre ingredienser i end dem du skriver, – kun gulerødder og engelsksauce 😉
      Gulerødderne er for sundhedensskyld, smag og struktur og engelsksauce kan jeg huske helt fra barn, at mine forældre altid har brugt i, – mmm, jeg elsker smagen:)

      Rigtig dejlig weekend til dig:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Lone Krogh-Jensen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*