Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Millionbøf
25gsmør
2mellemstore løg, finthakkede
2mellemstore gulerødder, skåret i bittesmå tern
2fed
hvidløg, finthakket
500g
hakket oksekød
6dl
oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang
2
laurbærblade
2spskengelsk sauce
Kulør
Maizena + koldt vand
Salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
1,5kgkartofler, skrællet og skåret i tern
1 1/2dl
creme fraiche 18%
50gsmør, skåret i tern
Kogevand fra kartoflerne
Salt
Derudover
rødbeder
Hakket persille eller forårsløg
Sådan gør du
Millionbøf
Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerødder og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten simre i ca. 20 minutter.Er tiden til det skal du endelig lade den simre lidt længere, - det udvikler smagen sig kun af.
Jævn saucen med maizena rørt op med koldt vand, og lad den simre videre et par minutter.
Smag millionbøffen til med salt og friskkværnet peber, og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.
Kartoffelmos
Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, så du har til at justere konsistensen med.
Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, men du kan også bruge en håndmixer.*Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive klæg side når de piskes med håndmixer, så brug gerne bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.
Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille og fintsnittet forårsløg.