Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Den bedste millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos
Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos.
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Lækker klassisk millionbøf serveret med kartoffelmos og surt, – mormormad når det er aller bedst.
Millionbøf er endnu en af favoritterne herhjemme, – vi elsker klassisk dansk mad der er fyldt med dejlig smag. Ud over kartoffelmos kan millionbøf også serveres med almindelig kogte kartofler, ris eller pasta.
Millionbøf kan fryses, – så skulle der være rester, så er det i fryseren med den.

Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos

Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 89 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Millionbøf

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 6 dl

    oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang

  • 2 mellemstore løg, finthakkede
  • 2 mellemstore gulerødder, skåret i bittesmå tern
  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2

    laurbærblade

  • 1 spsk engelsk sauce
  • Kulør

  • 1 1/2 spsk maizena majsstivelse til blandet med lidt koldt vand
  • 25 g smør
  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g smør, skåret i tern
  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

  • Evt. hakket persille og forårsløg

Sådan gør du

Millionbøf

  • Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerødder og hvidløg af et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.
    Er tiden til det skal du endelig lade den simre lidt længere, - det udvikler smagen sig kun af.
  • Jævn saucen med maizena, og lad den simre videre et par minutter.
  • Smag millionbøffen til med salt og peber, og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.

Kartoffelmos

  • Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, - så du har til at justere konsistensen med.
  • Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
  • Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, - men du kan også bruge en håndmixer.
    *Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive til den klæg side når de piskes med håndmixer, - så brug altid bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
  • Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.
  • Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille og fintsnittet forårsløg.
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos
Millionbøf – Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Kommentarer

  1. Flemming Nielsen

    Og rødbeder!

  2. Lone Krogh-Jensen

    Hej.
    Bare for at være træls. Dette er en kødfarsgryde og den er rigtig god. Millionbøf er noget helt andet. Det er bare løg, bouillon, laurbærblad, oksefars og sovs, ikke noget andet. Det er de dovnes hakkebøf med bløde løg.
    Men din kødfarssovs er som sagt rigtig god. Den ligner lidt gullasch.

    • Hej Lone

      Tusind tak for din besked, – dejligt den smagte dig:)
      Jamen jeg synes da næsten ikke jeg har andre ingredienser i end dem du skriver, – kun gulerødder og engelsksauce 😉
      Gulerødderne er for sundhedensskyld, smag og struktur og engelsksauce kan jeg huske helt fra barn, at mine forældre altid har brugt i, – mmm, jeg elsker smagen:)

      Rigtig dejlig weekend til dig:)

      Kh Dianna

  3. Janna Clausen

    Millionbøf blev i mit barndomshjem også kaldet “Hashi” det var resten af oksestegen kørt igennem kødhakkeren,
    Og så rørt op i den skønne skysauce fra stegningen, smagt til med lige hvad man øskede. Vi fik også hårdkogte æg på topppen!

    • Hej Janna

      Ej hvor skægt, det har jeg aldrig hørt, – men herligt navn 😉
      Det lyder også virkelig lækkert, og dejlig måde at bruge en rest steg på.

      Tak for din kommentar, og rigtig dejlig dag 🙂
      Kh Dianna

  4. Stine Amdi Belli

    Det er bare en fantastisk opskrift, det er en kongeret

  5. 5 stars
    Smager rigtigt godt. Jeg har fundet ud af at tillave en s, før brugte jeg en opbagt sovs, detteher er meget bedre, mede en rigtig god sTak.
    mag.

  6. Henriette

    5 stars
    Jeg havde brug for en anden variation af den millionbøf, jeg kender. Efter jeg har lavet din variant, kan jeg med sikkerhed sige, jeg ikke går tilbage. Det smagte helt fantastisk. Den faldt i god jord hos alle herhjemme.

    • Hej Henriette

      Ej hvor gør det mig bare glad at hører altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂

      Kh Dianna

  7. 5 stars
    Thump’s up herfra
    Jeg ved godt nogen ville kalde det , nærmest grisseri, men jeg tilføjer lige en sjat portvin.. det ‘synes vi’ godt om.

    Tak for lækker opskrift
    Mvh Jakob

    • Hej Jakob

      Ej hvor godt at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
      Portvin, – det må jeg prøve, det smager jo fantastisk i glasset;-)

      Rigtig god dag 🙂

      Dbh Dianna

  8. Marianne

    Lækkert har spist det idag.
    Skal prøve nogle andre af dine opskrifter

  9. Opskriften er fin, men hvidløg har aldrig været en del af min mors eller mormors millionbøf, min svigermor kunne derimod godt finde på at tilsætte hvidløg, men kun hvis svigerfar skulle til seniordans, så fandt damerne ham ikke så tiltrækkende

  10. Louise

    5 stars
    Uhm en god variant.

  11. Torben Frandsen

    Hej Dianna,
    Rigtig skøn ret… !!
    Jeg svitser altid kød først, for at løg/hvidløg ikke skal få for meget.. Bare til obs..
    Og smør og muskatnød er et must i min kartoffelmos …

    • Hej Torben

      Uhmmm muskat er jeg også glad for – det vil jeg prøve i kartoffelmosen næste gang 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Flemming Nielsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)