Lækker klassisk millionbøf serveret med kartoffelmos og surt, – mormormad når det er aller bedst.
Millionbøf er endnu en af favoritterne herhjemme, – vi elsker klassisk dansk mad der er fyldt med dejlig smag. Ud over kartoffelmos kan millionbøf også serveres med almindelig kogte kartofler, ris eller pasta.
Millionbøf kan fryses, – så skulle der være rester, så er det i fryseren med den.
Millionbøf med kartoffelmos
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Millionbøf
- 500 g
hakket oksekød
- 6 dl
oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang
- 2 mellemstore løg, finthakkede
- 2 mellemstore gulerødder, skåret i bittesmå tern
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 2
laurbærblade
- 1 spsk engelsk sauce
-
Kulør
- 1 1/2 spsk maizena majsstivelse til blandet med lidt koldt vand
- 25 g smør
-
Salt og peber
Kartoffelmos
- 1,5 kg kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 50 g smør, skåret i tern
- Kogevand fra kartoflerne
-
Salt
- Evt. hakket persille og forårsløg
Sådan gør du
Millionbøf
- Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerødder og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme.
- Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.Er tiden til det skal du endelig lade den simre lidt længere, - det udvikler smagen sig kun af.
- Jævn saucen med maizena, og lad den simre videre et par minutter.
- Smag millionbøffen til med salt og peber, og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.
Kartoffelmos
- Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
- Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, - så du har til at justere konsistensen med.
- Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
- Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, - men du kan også bruge en håndmixer.*Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive til den klæg side når de piskes med håndmixer, - så brug altid bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
- Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.
- Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille og fintsnittet forårsløg.
Og rødbeder!
Ja da:)
Hej.
Bare for at være træls. Dette er en kødfarsgryde og den er rigtig god. Millionbøf er noget helt andet. Det er bare løg, bouillon, laurbærblad, oksefars og sovs, ikke noget andet. Det er de dovnes hakkebøf med bløde løg.
Men din kødfarssovs er som sagt rigtig god. Den ligner lidt gullasch.
Hej Lone
Tusind tak for din besked, – dejligt den smagte dig:)
Jamen jeg synes da næsten ikke jeg har andre ingredienser i end dem du skriver, – kun gulerødder og engelsksauce 😉
Gulerødderne er for sundhedensskyld, smag og struktur og engelsksauce kan jeg huske helt fra barn, at mine forældre altid har brugt i, – mmm, jeg elsker smagen:)
Rigtig dejlig weekend til dig:)
Kh Dianna
Millionbøf blev i mit barndomshjem også kaldet “Hashi” det var resten af oksestegen kørt igennem kødhakkeren,
Og så rørt op i den skønne skysauce fra stegningen, smagt til med lige hvad man øskede. Vi fik også hårdkogte æg på topppen!
Hej Janna
Ej hvor skægt, det har jeg aldrig hørt, – men herligt navn 😉
Det lyder også virkelig lækkert, og dejlig måde at bruge en rest steg på.
Tak for din kommentar, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Det er bare en fantastisk opskrift, det er en kongeret
Hej Stine
Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din besked:)
Kh Dianna
Smager rigtigt godt. Jeg har fundet ud af at tillave en s, før brugte jeg en opbagt sovs, detteher er meget bedre, mede en rigtig god sTak.
mag.
Tusind tak for din fine anmeldelse John, det er jeg virkelig glad for 🙂
Dbh Dianna
Jeg havde brug for en anden variation af den millionbøf, jeg kender. Efter jeg har lavet din variant, kan jeg med sikkerhed sige, jeg ikke går tilbage. Det smagte helt fantastisk. Den faldt i god jord hos alle herhjemme.
Hej Henriette
Ej hvor gør det mig bare glad at hører altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Thump’s up herfra
Jeg ved godt nogen ville kalde det , nærmest grisseri, men jeg tilføjer lige en sjat portvin.. det ‘synes vi’ godt om.
Tak for lækker opskrift
Mvh Jakob
Hej Jakob
Ej hvor godt at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
Portvin, – det må jeg prøve, det smager jo fantastisk i glasset;-)
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Lækkert har spist det idag.
Skal prøve nogle andre af dine opskrifter
Hej Marianne
Åhhh hvor godt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Opskriften er fin, men hvidløg har aldrig været en del af min mors eller mormors millionbøf, min svigermor kunne derimod godt finde på at tilsætte hvidløg, men kun hvis svigerfar skulle til seniordans, så fandt damerne ham ikke så tiltrækkende
Hej Karen
Virkelig skøn historie med svigermor;-)
Kh Dianna
Uhm en god variant.
Hej Louise
Tusind tak for din søde besked:)
Kh Dianna
Hej Dianna,
Rigtig skøn ret… !!
Jeg svitser altid kød først, for at løg/hvidløg ikke skal få for meget.. Bare til obs..
Og smør og muskatnød er et must i min kartoffelmos …
Hej Torben
Uhmmm muskat er jeg også glad for – det vil jeg prøve i kartoffelmosen næste gang 🙂
Dbh Dianna