
Wow – den lækreste og mest snaskede taco tærte med oksekød og butterdejs låg. Comfort food til op over begge øre – en skøn familie favorit.
Her får du en virkelig nem og lækker tærte lavet med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og bønner – godt med revet og smeltet cheddar og en top af sprød butterdej.
Den smager simpelthen himmelsk, og er perfekt til de dage hvor det skal gå lidt hurtigt – eller hvor ønsket om snasket comfort food og fastfood er øverst på listen.
Jeg serverer en simpel salat til min tacotærte – sprød romaine, agurk, tomat og rødløg. Derudover iskold creme fraiche – et must når jeg skal have mexicansk, og så en skål sprøde tortillachips.
Den er et absolut must try – jeg håber du vil prøve opskriften på mexicansk butterdejstærte.

Mexicansk tærte med oksekød og butterdejslåg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 5 skiver syltet jalapenos, finthakket – smag selv til
- 2 peberfrugter, skåret i små tern
- 1 brev tacomix – eller 3 spsk hjemmelavet, klik her
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds kidneybønner
- 2 dl oksebouillon
- 200 g cheddar, revet
- 1 rulle butterdej
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
Til servering
- Frisk jalapenos, finthakket
- Creme fraiche
- Frisk salat
- Tortillachips
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Varm en pande eller gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt kødet og brun det godt af.
- Tilsæt hvidløg, jalapenos og peberfrugt, og krydr med salt og peber.
- Hæld tacokrydderiet ved og rør det godt sammen, og varm derefter tomatkoncentraten med i et minuts tid.
- Tilsæt bouillon og bønnerne, varm igennem og rør til sidst halvdelen af cheddaren i.Smag til med salt og peber – og evt. flere jalapenos.
- Hæld kødsaucen i et ovnfast fad eller tærtefad – eller lad det blive i panden, hvis denne kan gå i ovnen.
- Drys resten af cheddarosten på toppen, skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, og læg dem på toppen af fyldet.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærten trække i små 10 minutter inden den serveres, og server med iskold creme fraiche, en frisk sprød salat og tortillachips.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
I ingredienserne mangler der at stå bønner 🙂
Hejsa
Godt spottet – de er tilføjet 🙂
Kh Dianna
Er det én dåse kidneybønner, som skal i? Synes ikke de fremgår under ingredienserne 🙂
Hej Jane
Jo de skal i, de står beskrevet som “bønnerne” i punkt 5 🙂
Kh Dianna
Wow det var rigtigt godt, ikke sidste gang, den ret står på menuen.
Hejsa
Det er jeg vildt glad for at høre – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Nem opskrift, og den smager himmelsk. Alle i familien var vilde med den.
Der mangler at stå 1 æg under ingredienser (til pensling).
Glæder mig til at lave retten til aftensmad 🙂
Hej Inge
Har lige skrevet en opskrift magen til, bare i vegetar version, og der bemærkede jeg det godt. Men da jeg så ville rette det, havde jeg glemt hvad det var jeg skulle tilføje, hihi 😉
Så dejligt du skriver det – tak 🙂
Kh Dianna
Linket til hjemmelavet tacomix er der ikke og kan ikke finde på den på din hjemmeside. Har du den eventuelt?
Hvor stor skal formen ca. være i diameter?
Kan den fryses….eller laves en dag eller 2 i forvejen??
Hej Marianne
Har desværre ikke prøvet – men det tænker jeg sagtens. Så er det bare i ovnen med den og varme den 🙂
Kh Dianna
Sådan en lækker og sprød tærte
Hej Dorthe
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak for din skønne besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Wow, det var lækkert! Jeg brugte dog pulled chicken i stedet for oksekød 🙂
Hej Heidi
Det er også mega lækkert med kylling 🙂
Dejligt den smagte dig, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna