Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne

Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne
Opskrift på den lækreste mexicanske lasagne med masser af smag og god fylde.
Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne

Lækker smovset mexicansk lasagne med masser af smag, gode grøntsager og revet cheddar, – en kæmpe familie favorit herhjemme.
Denne her mexicanske lasagne er super nem at lave, og så er hele familien vilde med den. Jeg har lavet den relativ mild, en lille snert af chili, for at hele familien kan være med, – styrken kan man selvfølgelig selv op eller ned justere.
Selve fyldet kan laves på alt fra 30 min til 2 1/2 time. Jeg elsker når kødsauce, chili con carne og lignende får lov at små simre hvis tiden er til, – det udvikler smagen fantastisk. Er tiden ikke til det kan man evt. tilsætte en smule ekstra boullion hvis retten ikke har nået at udvikle nok smag, – men 30 min. kan bestemt også gøre det, – den udvikler også smag under tilberedning i ovnen.

Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne

Mexicansk lasagne

Opskrift på den lækreste mexicanske lasagne med masser af smag og god fylde.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 pk

    lasagneplader

  • 250 g

    cheddar, groftrevet

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 2

    store løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1

    rød chili, uden kerner

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 tsk

    spidskommen

  • 2 tsk

    stødt koriander

  • 1 tsk

    kanel

  • 15 g

    mørk chokolade

  • 15 skiver

    syltet jalapeño, finthakket

  • 1 ds

    kidneybønner

  • 3 dl

    vand + 1/2 boullion terning

  • Salt og peber

  • Olie

  • Evt. creme fraiche til topping

Sådan gør du

  • Rens alle grøntsager ne og blend dem fint i en minihakker, eller hak dem fint i hånden.
  • Varm olien i en gryde og svits alle grøntsager godt af i ca. 5 min. ved middel varme.
  • Tilsæt kødet og lad det brune med i yderligere 5 min. ved jævn høj varme, rør undervejs.
  • Tilsæt krydderierne og varm dem med et par minutter inden tomatkoncentrat også tilsættes og varmes med i yderligere et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over, og tilsæt vand sammen med boullionterning, jalapenos og chokolade, og lad nu retten små simre i min. 30 min., og gerne et par timer hvis tiden er til det.
  • Vend til sidst bønner i og smag retten til med salt og peber.
  • I et ovnfast fad lægges først et tyndt lag fyld efterfulgt af pasta, og sådan fortsætter du til du er i midten af fadet. Her lægges et godt lag cheddar (ca. halvdelen), efterfulgt af pasta, fyld osv. til det sidste lag fyld er lagt på toppen.
  • Fordel den sidste cheddar på toppen og bag din mexicanske lasagne i ca. 40 min., ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad lasagnen hvile og samle sig i 15 min. inden den serveres, - gerne med en klat creme fraiche på toppen.
Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne
Mexicansk lasagne – Opskrift på den bedste mexicanske lasagne
Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne
Mexicansk lasagne – Opskrift på den bedste mexicanske lasagne
Mexicansk lasagne - Opskrift på den bedste mexicanske lasagne
Mexicansk lasagne – Opskrift på den bedste mexicanske lasagne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*