
Lækker smovset mexicansk lasagne med masser af smag, gode grøntsager og revet cheddar, – en kæmpe familie favorit herhjemme.
Denne her mexicanske lasagne er super nem at lave, og så er hele familien vilde med den. Jeg har lavet den relativ mild, en lille snert af chili, for at hele familien kan være med, – styrken kan man selvfølgelig selv op eller ned justere.
Selve fyldet kan laves på alt fra 30 min til 2 1/2 time. Jeg elsker når kødsauce, chili con carne og lignende får lov at små simre hvis tiden er til, – det udvikler smagen fantastisk. Er tiden ikke til det kan man evt. tilsætte en smule ekstra boullion hvis retten ikke har nået at udvikle nok smag, – men 30 min. kan bestemt også gøre det, – den udvikler også smag under tilberedning i ovnen.

Mexicansk lasagne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 pk
lasagneplader
- 250 g
cheddar, groftrevet
- 500 g
hakket oksekød
- 2
store løg
- 2
store gulerødder
- 2 stængler
bladselleri
- 4 fed
hvidløg
- 1
rød chili, uden kerner
- 2 ds
hakkede tomater
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 2 tsk
spidskommen
- 2 tsk
stødt koriander
- 1 tsk
kanel
- 15 g
mørk chokolade
- 15 skiver
syltet jalapeño, finthakket
- 1 ds
kidneybønner
- 3 dl
vand + 1/2 boullion terning
-
Salt og peber
-
Olie
-
Evt. creme fraiche til topping
Sådan gør du
- Rens alle grøntsager ne og blend dem fint i en minihakker, eller hak dem fint i hånden.
- Varm olien i en gryde og svits alle grøntsager godt af i ca. 5 min. ved middel varme.
- Tilsæt kødet og lad det brune med i yderligere 5 min. ved jævn høj varme, rør undervejs.
- Tilsæt krydderierne og varm dem med et par minutter inden tomatkoncentrat også tilsættes og varmes med i yderligere et par minutter.
- Hæld de hakkede tomater over, og tilsæt vand sammen med boullionterning, jalapenos og chokolade, og lad nu retten små simre i min. 30 min., og gerne et par timer hvis tiden er til det.
- Vend til sidst bønner i og smag retten til med salt og peber.
- I et ovnfast fad lægges først et tyndt lag fyld efterfulgt af pasta, og sådan fortsætter du til du er i midten af fadet. Her lægges et godt lag cheddar (ca. halvdelen), efterfulgt af pasta, fyld osv. til det sidste lag fyld er lagt på toppen.
- Fordel den sidste cheddar på toppen og bag din mexicanske lasagne i ca. 40 min., ved 180 grader, almindelig ovn.
- Lad lasagnen hvile og samle sig i 15 min. inden den serveres, - gerne med en klat creme fraiche på toppen.



Lækker og spicy, lidt anderledes lasagne
Hej Nina
Ja lige præcis, – jeg elsker jo retter med masser af smag 😉
Tak fordi du skriver det, – rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Mit ældste barnebarn elsker mexicansk mad – så nu blev opskriften prøvet!
Det var en stor succes
Hej Hanne
Det er simpelthen så dejligt at høre altså, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Et stort hit – især med lækkert tilbehør: nachos, avokado, syltede chilli, spidskål og peberfrugt:)
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tusind tak:)
Dbh Dianna
Denne fikk smaksløkene til å danse disco, veldig god! Kommer garantert til å lage igjen, takk for super oppskrift!
Hilsen en matglad fra Norge 🙂
Hej Cecilie
Hvor gør det mig glad at høre, og dejligt med en hilsen fra Norge 🙂
Tusind tak for de søde ord, og rigtig dejlig dag 🙂
Kærlig hilsen
Dianna
Kære Diana,
Den ser virkelig lækker ud. Da jeg vil servere den til et familie arrangement på lørdag vil jeg gerne lave den dagen før så den bare skal sættes i ovnen. Så jeg vil lige høre dig om den også er god dagen efter? Nogle gange kan kidneybønner jo godt blive lidt kedelige hvis de får for længe tilberedningstid.
dbh morten
Hej Morten
Jeg er ked af, at jeg ikke nåede at svare på din besked – håber du fandt ud af det 🙂
Du kan sagtens, en anden gang, samle den dagen før. Her ville jeg bare putte kidneybønnerne i saucen, og undlade at varme dem med.
Og så bare samle lasagnen, og sætte den på køl til næste dag 🙂
Dbh Dianna
Hej Diana,
Kom lige forbi din side og og kom så i tanke om jeg havde skrevet på opskriften her. Jeg gjorde faktisk nøjagtig som du også forslog 🙂 og den var super lækker. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den. Så mange tak for en god opskrift!
DBH Morten
Hej
Jeg har lavet den her lasagne til min familie mange gange nu, og den er blevet favoritlasagnen, men jeg tænkte på, om man kan lave den med en anden type pasta end lasagneplader, fx pastaskruer?
Hej Juliane
Ej hvor godt at høre – tak fordi du skriver det 🙂
Har ikke selv prøvet det med denne ret – men det kan tænker jeg sagtens du kan gøre.
Jeg ville nok prøve med ca. 300 gram pasta 🙂
Kh Dianna
Det er en fantastisk lasagne, der både er spicy, rund og fyldig i smagen. Det er en genganger her i huset.
Hej Lars
Det er jeg vildt glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna