Bær kage - Opskrift på mandelbund med citruscreme og bær

Mandelbund med citruscreme og friske bær

Mandelbund med citruscreme og friske bær
Opskrift på mandelbund med citruscreme og friske bær.
Bær kage - Opskrift på mandelbund med citruscreme og bær

Lækker mandelbund toppet med citruscreme og friske bær, – en nem og virkelig lækker kage der hitter hver gang.
Bunden har en lækker lidt sej/chewy konsistens der passer perfekt til den iskolde citruscreme med vanilje og de friske bær, – en sikker vinder året rundt.
Bemærk at det øverste lag af bunden hæver op og nærmest slipper resten af bunden, det skal den gøre, – tryk det blot ned og lad kagen køle af inden der kommes creme på.
Kagen sætter sig bedst når den har stået med cremen et døgns tid på køl, – derfor kan den med fordel laves dagen før den skal spises.
Jeg vil dog anbefale, at man først pynter den med bær nogle timer inden servering, og sørg for at bærrene er godt tørre efter vask.

Bær kage - Opskrift på mandelbund med citruscreme og bær

Mandelbund med citruscreme og friske bær

Opskrift på mandelbund med citruscreme og friske bær.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Mandelbund

  • 200 g

    rørsukker

  • 3

    store æg

  • 200 g mandler
  • Smør til formen

Citruscreme

  • 1 1/2 dl

    piskefløde

  • 1 spsk

    flormelis

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 2 dl

    cremefraiche 38 %

  • 1

    citron, revet skal heraf

Pynt

  • Friske bær, mynte eller citronmelisse

Sådan gør du

Mandelbund

  • Blend mandlerne til en mellemfin mel, - den skal gerne have lidt struktur.
  • Pisk æg, sukker og en nip salt til en lys og luftig æggesnaps.
  • Vend mandlerne i cremen, - rør godt rundt, men sørg for ikke at slå luften ud af cremen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør hele formen med lidt smør.
  • Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i en forvarmet ovn, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
  • Lad kagen køle af i formen på en rist inden du åbner formen.
  • Når kagen er kold tager du den ud af formen og fjerner bagepapiret i bunden. Kagen er porøs så gør det forsigtigt, og stil den på tallerkenen du ønsker at anrette på med det samme. Alternativt kan bagepapiret klippes til under kagen så det ikke er synligt, - det foretrækker jeg.

Vaniljecreme

  • Pisk fløden til en blød skum.
  • Sigt flormelis og vaniljesukker i flødeskummen og vendt det sammen med creme fraiche og citronskal.
  • Fordel cremen på kagen og sæt på køl i minimum 1 time, - og meget gerne til dagen efter. Når cremen har "sat sig" en smule dækkes kages løst med film.
  • Inden servering pyntes kagen med friske bær, mynte og citronmelisse.

Noter

Man kan med fordel lave bunden med andre nødder eller flere forskellige slags nødder - det vil give kagen en anden lækker smag.
Bær kage - Opskrift på mandelbund med citruscreme og bær
Bær kage – Opskrift på mandelbund med citruscreme og bær

Kommentarer

  1. Katrine

    Hej,
    Hvor stor en springform bruger du til denne opskrift?
    Bh Katrine

    • Hej Katrine
      Jeg bruger en springform på 25 cm, der passer det med at selve mandelbunden bliver 3 cm høj.
      Rigtig god weekend:)
      Mange hilsner
      Dianna

  2. Marlene

    Hej !
    Har du nogen fif til hvad man kan gøre, hvis cremen ikke vil sætte sig
    BH Marlene

    • Hej Marlene

      På køl med den, og hvis det ikke virker så tilsæt lidt mere flormelis
      Kan du have kørt den for meget så den er blevet kørt tynd?

      Held og Lykke med det

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*