Opskrift på mandelbund med citruscreme og friske bær.
Ret Dessert
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 2 timertimer
Servings 8Personer
Author Dianna
Ingredienser
Mandelbund
200g
rørsukker
3
store æg
200gmandler
Smør til formen
Citruscreme
1 1/2dl
piskefløde
1spsk
flormelis
2tsk
vaniljesukker
2dl
cremefraiche 38 %
1
citron, revet skal heraf
Pynt
Friske bær, mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
Mandelbund
Blend mandlerne til en mellemfin mel, - den skal gerne have lidt struktur.
Pisk æg, sukker og en nip salt til en lys og luftig æggesnaps.
Vend mandlerne i cremen, - rør godt rundt, men sørg for ikke at slå luften ud af cremen.
Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør hele formen med lidt smør.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i en forvarmet ovn, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
Lad kagen køle af i formen på en rist inden du åbner formen.
Når kagen er kold tager du den ud af formen og fjerner bagepapiret i bunden. Kagen er porøs så gør det forsigtigt, og stil den på tallerkenen du ønsker at anrette på med det samme. Alternativt kan bagepapiret klippes til under kagen så det ikke er synligt, - det foretrækker jeg.
Vaniljecreme
Pisk fløden til en blød skum.
Sigt flormelis og vaniljesukker i flødeskummen og vendt det sammen med creme fraiche og citronskal.
Fordel cremen på kagen og sæt på køl i minimum 1 time, - og meget gerne til dagen efter. Når cremen har "sat sig" en smule dækkes kages løst med film.
Inden servering pyntes kagen med friske bær, mynte og citronmelisse.
Video
Noter
Man kan med fordel lave bunden med andre nødder eller flere forskellige slags nødder - det vil give kagen en anden lækker smag.