
Limoncello cheesecake i glas med lemoncurd er den perfekte kombination af friskhed og sødme. Denne dessert er enkel at lave, da cremen blot piskes sammen i én skål, og hvis du har din lemoncurd klar på forhånd, kan den samles på kun 15 minutter.
Den intense smag af limoncello og den friske citron i lemoncurden giver cheesecaken en let syrlig og sommerlig karakter, der er perfekt til at afslutte et måltid. Serveringen i glas gør desserten ekstra elegant og praktisk, især når du har gæster.
Den kan forberedes og opbevares på køl til den skal serveres.
Denne limoncello cheesecake kræver ingen husblas, hvilket gør den nem at lave – og helt uden stress. Top den med lemoncurd for en flot og frisk finish, og pynt eventuelt med revet citronskal eller et par små citrontimianblade, mynte eller hvid chokolade for at give et ekstra pift.
Limoncello cheesecake i glas med lemoncurd er en oplagt dessert til sommerfester, fødselsdage, til nytår eller bare en hyggelig aften, hvor der skal lidt ekstra på bordet.

Cheesecake i glas – Limoncello cheesecake med lemoncurd
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g digestivekiks
- 50 g smør
- 1/2 citron, fintrevet skal
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl limoncello (måske en smule mere)
- 1/2 citron, saften heraf
- 50 g flormelis
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
Derudover
- 6 spsk lemoncurd – klik her for opskrift
- Hvid chokolade, i spåner eller hakket
- Evt. mynte og sølv eller guldflager
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kiksede til en fin kiksemel, og rør dem sammen med smørret og fintrevet citronskal. Fordel kiksene i 6 serverings glas.
Cheesecake med limoncello
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og limoncello i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget.Smag på cremen om du ønsker en smule mere limoncello – nogle smager kraftigere end andre.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kikserne.
- Lav en fordybning med en teske i toppen af hver cheesecake, og fyld hullet med lemoncurd.
- Drys med hvid chokolade, og pynt evt. med mynte og lidt glimmer.

Hvor meget lemoncurd skal jeg lave, hvis jeg skal lave denne cheesecake til 12 Pers.? Er en portion af din lemoncurd nok?
Glæder mig til at prøve den
Hej Mette
1 portion burde være rigeligt til 12 personer når det blot skal på toppen 🙂
Håber den bliver god 🙂
Kh Dianna