Koldhævede müsliboller

Koldhævede müsliboller
Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.

Koldhævede müsliboller

Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel eller manitoba

  • 4 1/2 dl

    kold vand

  • 12 g

    gær

  • 80 g

    hasselnødder

  • 50 g

    valnødder

  • 50 g

    græskarkerner

  • 60 g

    rosiner

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • 2 dl

    havregryn til toppen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Hak nødderne groft og hæld dem vandet sammen med græskarkernerne og rosiner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig".
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker, og læg bollerne på et tæt lag af havregryn, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.

Saftige koldhævede müsliboller med kerner, nødder og rosiner, – super nemme at bage og virkelig lækre.
Dejen røres sammen og hviler en nat på køl, – næste morgen er dejen kar, og du kan servere de lækreste hjemmebagte müsliboller.

Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller

Kommentarer

  1. Annemette

    Hej .
    Kan man bruge en musliblanding med nødder , tranebær og rosiner i samlede gram istedet for hver for sig ?
    Hilsen Anne-Mette

    • Hej Annemette

      Det kan du tro du kan:)
      Vær blot opmærksom på at den ikke er for sød, – nogle købe müslier er meget søde, og det vil være en skam:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*