Koldhævede müsliboller

Koldhævede müsliboller
Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.

Koldhævede müsliboller

Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel eller manitoba

  • 4 1/2 dl

    kold vand

  • 12 g

    gær

  • 80 g

    hasselnødder

  • 50 g

    valnødder

  • 50 g

    græskarkerner

  • 60 g

    rosiner

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • 2 dl

    havregryn til toppen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Hak nødderne groft og hæld dem vandet sammen med græskarkernerne og rosiner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig".
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker, og læg bollerne på et tæt lag af havregryn, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.

Saftige koldhævede müsliboller med kerner, nødder og rosiner, – super nemme at bage og virkelig lækre.
Dejen røres sammen og hviler en nat på køl, – næste morgen er dejen kar, og du kan servere de lækreste hjemmebagte müsliboller.

Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller

Kommentarer

  1. Annemette

    Hej .
    Kan man bruge en musliblanding med nødder , tranebær og rosiner i samlede gram istedet for hver for sig ?
    Hilsen Anne-Mette

    • Hej Annemette

      Det kan du tro du kan:)
      Vær blot opmærksom på at den ikke er for sød, – nogle købe müslier er meget søde, og det vil være en skam:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*