Koldhævede müsliboller

Koldhævede müsliboller
Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.

Koldhævede müsliboller

Opskrift på nemme og lækre koldhævede müsliboller.
Denne opskrift giver 10 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel eller manitoba

  • 4 1/2 dl

    kold vand

  • 12 g

    gær

  • 80 g

    hasselnødder

  • 50 g

    valnødder

  • 50 g

    græskarkerner

  • 60 g

    rosiner

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • 2 dl

    havregryn til toppen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Hak nødderne groft og hæld dem i vandet sammen med græskarkerner og rosiner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være lind, men det er vigtigt at den har "samlet sig".
    *Hænger dejen lidt i, i bunden, er de helt fint, - den skal blot slippe kanterne.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
    *Gæren aktiveres bedre ved lige at lade den stå på køkkenbordet inden den komemr på køl, - men du kan også springe dette trin over hvis det passer bedst tidsmæssigt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme imens ovnen varmer op.*Brug gerne bagestål når du bager disse boller, - det giver et virkelig lækkert resultat - bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker, og læg bollerne på et tæt lag af havregryn, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
    *Bager du på bagestål lægges bollerne på et stykke bagepapir, der derefter sættes i ovnen.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det - dette er dog ikke et must.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 16-18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kernetemperatur på 98 grader.
    *Har du dampprogram kan du med fordel bruge det, - bag dem stadig ved 230 grader. Alternativt kan du sætte en lille skål i bunden af ovnen med lidt vand i - det giver samme effekt.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, - eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, - så er de som nybagte igen.

Saftige koldhævede müsliboller med kerner, nødder og rosiner, – super nemme at bage og virkelig lækre.
Dejen røres sammen og hviler en nat på køl, – næste morgen er dejen kar, og du kan servere de lækreste hjemmebagte müsliboller.

Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller - Opskrift på nemme mysliboller
Koldhævede müsliboller – Opskrift på nemme mysliboller

Kommentarer

  1. Annemette

    Hej .
    Kan man bruge en musliblanding med nødder , tranebær og rosiner i samlede gram istedet for hver for sig ?
    Hilsen Anne-Mette

    • Hej Annemette

      Det kan du tro du kan:)
      Vær blot opmærksom på at den ikke er for sød, – nogle købe müslier er meget søde, og det vil være en skam:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Henrik Sørud

    Hej Dianna.
    Sidder ved søndagsbordet med nybagt brød,og de er ganske dejlige.Du skriver de er lette at lave og det er for så vidt rigtigt nok,, men derfor tager de jo stadig noget tid at få lavet,og især den sidste 1½ time med at forme,og efterhæve+bager gør at det ikke liiige er morgennrød til familien på en hverdag…med mindre man altså står meget tidligt op 🙂 🙂
    Nå, skal prøve kræfter med din påske cheesee-cake senere på ugen.
    Ha en god dag.
    Vh.
    Henrik

    • Hej Henrik

      Hvor lyder det dejligt:)
      Ja lige præcis, – de er dejligt nemme at bikse sammen, men selve hviletiden er naturligvis noget mere tidskrævende ved disse koldhævede boller:)
      Faktisk har jeg testet lidt på det, – og resultatet bliver super lækkert, også selvom de ikke efterhæver på bagepladen – jeg skal bare lige have opdateret det på alle mine opskrifter:)
      Og har fu bagestål kan du med stor fordel bruge det:)
      Dejen skal dog lige have lov at vågne efter den har været på køl natten over, – så sikrer du bollerne hæver flot og jævnt op, og et lækkert luftigt resultat:)

      Rigtig god søndag:)

      Dbh Dianna

    • Og en lille tilføjelse:)
      De er perfekte af bage på forhånd, og kan lunes i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader dagene efter:)
      Giv dem evt. en smule vand på oversiden inden de kommes i ovnen, – de bliver som nybagte igen:)

  3. Vibeke

    Hej
    Så lækker opskrifter du laver ☺️☺️
    Kan man bruge tørgær i stedet for til de lækker boller
    Mvh Vibeke ☺️☺️

    • Hej Vibeke

      Det kan du sagtens, – men mængden er jeg ikke sikker på, men det ved jeg Google kan hjælpe med:)
      Husk at tørgær skal blandes med de tørre ingredienser og ikke med vand som almindelig gær 🙂

      Kh Dianna

  4. 5 stars
    Jeg kan virkelig ikke lide rosiner. Kan de undlades og skal der så justeres på andre ingredienser?
    Eller kan det være tranebær istedet?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)