Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry

Kødboller i indisk karry

Kødboller i indisk karry
Opskrift på en lækker spicy indisk karry med kødboller.
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry

Denne indiske karry med kødboller er helt fantastisk, lækker cremet karrysauce med god knald på smag og styrke. Man skal virkelig gøre sig selv den tjeneste, at købe en rigtig god indisk karry, det er den der gør hele forskellen. Den må gerne være til den stærke side, da retten gerne skal have lidt power. Den stærke smag bliver opvejet af fine mængder fløde der runden den godt af, – men man bestemmer selvfølgelig selv hvor meget karry man vil tilsætte.
Jeg har brugt en sydindisk karry fra Mammasutha og der er 1 spsk pulver mere end rigeligt til denne ret, – men smag dig frem alt efter styrken på den karry du vælger.

Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry

Kødboller i indisk karry

Opskrift på en lækker spicy indisk karry med kødboller.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødboller

  • 600 g

    hakket oksekød, lam eller kylling (bland gerne okse og lam)

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 1

    gulerod, fintrevet

  • 1

    hvidløg, fintrevet

  • 1 store håndfuld

    persille, finthakket

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    hvedemel - til at rulle kødbollerne i

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

Karry sauce

  • 1

    løg, fint hakket

  • 4 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2

    forårsløg, fint snittet + toppene til at vende i lige inden servering

  • 1 spsk fintrevet ingefær, - eller 1 tsk tørret
  • 1 spsk god indisk karry, - vi har brugt en sydinindisk curry fra Mammasutha. Tilsæt evt. mere hvis retten ønskes mere spicy
  • 1/2 spsk

    gurkemeje

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 dl

    tomat passata eller hakkede tomater

  • 6 dl

    bouillon, okse eller grøntsags

  • 1 1/2 dl

    kokosmælk, svarende til en lille dåse

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 spsk

    maizena + lidt vand

  • Olie

Derudover

  • Ris, - kogt som anvist på pakken

  • Finthakket persille

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i 10 min. Tilføj evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
  • Form kødbollerne og vend dem i hvedemel.
  • Var lidt olie på en pande, og steg kødbollerne ved svag varme. De skal kun lige tage farve, - ikke få skorpe eller blive gennemstegt. Læg dem til side til saucen er klar.

Karry sauce

  • På samme pande steges løg, hvidløg og forårsløg til løgene er klare, - giv dem evt. lidt ekstra olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt karry, gurkemeje og ingefær og steg videre et par minutter.
  • Tilsæt tomat og bouillon og lad saucen simre i ca. 10 min.
  • Tilsæt citronsaft, sukker, kokosmælk og piskefløde og lad saucen simre videre i 15 min.
  • Læg kødbollerne ved og lad dem småkoge i saucen i 20 min. så de bliver færdig tilberedt og giver smag til retten.
  • Hæld maizena blandingen over og kog igennem til saucen tykner.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere sukker eller citron hvis retten mangler sødme/syre.
  • Server retten med kogte ris og friskhakket persille.
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry – Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry – Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry – Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry
Kødboller i indisk karry – Opskrift på kødboller i indisk karry

Kommentarer

  1. Hvis man gerne vil erstattes svinekød ? Dobbelt op på oksekød eller ? 🙂

  2. Der mangler mængde sukker

    • Hej Sine

      Åh for søren, den kan jeg godt se.
      Det er blot 1 tsk sukker der skal tilsættes, og så smager man selv til efterfølgende 🙂

      Rigtig god aften.

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Susanne

    Hej Dianna,

    Jeg har kommenteret dit opslag med denne ret på IG, men jeg er nødt til at gøre det her også…
    Dette er simpelthen den mest fantastiske ret! Så lækker! Den vil jeg lave igen og igen 😉
    Tak for nogle lækre opskrifter! 🙂

    De bedste hilsner,

    Susanne

    • Hej Susanne

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tusind tak

      Det betyder alt at modtage sådan en besked, så tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive❤️

      Rigtig dejlig søndag

      De bedste hilsner Dianna

  4. Rebecca

    Hvornår skal citronsaften i? Der står kun til sidst, at man kan smage til med “mere sukker og citron” – men ikke hvornår citronsaften skal I tidligere i processen 🙂

    • Hej Rebecca

      Tak for din besked.
      Åh ja, – den er smuttet kan jeg se 🙂 Den skal blot tilsættes samtidig med sukker mv., – har rettet det i opskriften 🙂
      Og så smager du retten til, til sidste, med yderligere sukker/citron hvis der er behov for det.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Hej Dianna

    Denne ret skal helt sikkert prøves Er det alm. persille eller bredbladet? Eller kan begge bruges?

    Dbh Trine

    • Hej Trine

      Det er jeg rigtig glad for at høre:)

      Du kan sagtens bruge begge slags, – personligt bruger jeg oftest bredbladet persille, men begge dele fungerer så fint 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Susanne Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*