
Lækre sprøde knuste kartofler toppet med en lækker persille/hvidløgs smør og en fint drys parmesan.
Knuste kartofler er super nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Du kan variere smagen alt efter hvad de skal spises til, – denne version er vores favorit og den passer til stort set alt.

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 1,2 kg
mellem store kartofler
- 80 g
smør
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1 stor håndfuld
persille, finthakket
- 50 g
parmesan, fintrevet
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret, bland det med hvidløg og persille og stil det til side.
- Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.
- Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et spækbræt så overfladen bliver tør.
- Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, gerne med en kartoffelmoser, på den måde får de nogle små forhøjninger.
- Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tag en skefuld af smørblandingen og hæld ud over hver kartoffel.
- Drys alle kartofler med parmesan og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20-30 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.

Laves smørblandning med blødt eller smeltet smør?
Hej Neeta
Jeg har opdateret opskriften, – smørret skal smeltes og blandes med hvidløg og persille:)
Rigtig god fornøjelse.
Mvh Dianna
Kan man lave koge og mase kartoflerne om formiddagen og så vente med resten til om aftenen?
Hej Anja
Jeg tror også det er dig der har skrevet på IG, men sender også lige svar her 🙂
Det kan du sagten, – men de bliver dog “porøse” når de er knust, så de skal helst ligge på en bageplade, på køl – til de skal laves 🙂
Kh Dianna
Ikke så meget smag som håbet
Skyller du bare kartoflerne?