Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

Klassisk rejecocktail

Klassisk rejecocktail
Opskrift på klassisk rejecocktail anrettet i cocktailglas.
Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

En gammel kending som man ikke slipper uden om, – rejecocktail. Og hvorfor også slippe udenom, når den nu smager helt vidunderligt, og vitterligt kan bikses sammen på ingen tid.
Denne er lavet helt klassisk, anrettet i cocktailglas – det fungerer jo altså møg godt.
Den er toppet med min hjemmelavede thousand island dressing som jeg altid tilsætter finthakket dild, – synes det går perfekt med skaldyr. Du kan sagtens undlade dilden hvis du ikke lige er til det, – men jeg synes du skal prøve at smage den med.
Jeg holder den helt enkelt, sprøde salater, friske asparges og rejser, – sprødt friskt og lækkert. Ønsker du det kan du tilsætte tern af avocado, et par friske små tomater eller lignende.

Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

Klassisk rejecocktail

Opskrift på klassisk rejecocktail anrettet i cocktailglas.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Rejecocktail

  • 300 g gode rejer, drænet vægt
  • 1 bdt friske grønne asparges
  • 1 stort romaine, crisp salat eller lignende
  • Frisk dild og evt. citron til servering

Thousand island dressing

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 1/2 spsk ketchup
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 tsk mild chili pulver
  • 4 cornichoner, finthakkede
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1/2 frisk dild, finthakket (kan undlades)
  • 1/4 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Thousand island dressing

  • Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule sukker.
  • Sæt dressingen på køl til den skal serveres.

Rejecocktail

  • Snit salaten fint.
  • Skræl tynde strimler af de grønne asparges med en kartoffelskræller, – eller skær dem tyndt med en kniv. Læg dem i isvand i 5 minutter, så bliver de ekstra sprøde – og lad dem derefter dræne på et viskestykke.
  • Skyl og rejs rejerne og dup dem tørre.
  • Anret en godt håndfuld sprøde salater i bunden af 4 cocktailglas.
  • Top med asparges strimler, rejser og en god klat dressing.
  • Krydr med friskkværnet peber, drys med finthakket dild og server evt. med en citronskive.
Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas
Klassisk rejecocktail – Opskrift på rejecocktail i glas

Kommentarer

  1. Sonja Harbo Kristiansen

    5 stars
    Smager dejligt

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)