Opskrift på klassisk rejecocktail anrettet i cocktailglas.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Rejecocktail
300ggode rejer, drænet vægt
1bdtfriske grønne asparges
1stort romaine, crisp salat eller lignende
Frisk dild og evt. citron til servering
Thousand island dressing
1dlcreme fraiche 18%
1dlgod mayonnaise
1 1/2spskketchup
1tskdijon
1/2tskmild chili pulver
4cornichoner, finthakkede
1skalotteløg, finthakket
1/2frisk dild, finthakket (kan undlades)
1/4citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Thousand island dressing
Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule sukker.
Sæt dressingen på køl til den skal serveres.
Rejecocktail
Snit salaten fint.
Skræl tynde strimler af de grønne asparges med en kartoffelskræller, - eller skær dem tyndt med en kniv. Læg dem i isvand i 5 minutter, så bliver de ekstra sprøde - og lad dem derefter dræne på et viskestykke.
Skyl og rejs rejerne og dup dem tørre.
Anret en godt håndfuld sprøde salater i bunden af 4 cocktailglas.
Top med asparges strimler, rejer og en god klat dressing.
Krydr med friskkværnet peber, drys med finthakket dild og server evt. med en citronskive.