
En gammel kending som man ikke slipper uden om, – rejecocktail. Og hvorfor også slippe udenom, når den nu smager helt vidunderligt, og vitterligt kan bikses sammen på ingen tid.
Denne er lavet helt klassisk, anrettet i cocktailglas – det fungerer jo altså møg godt.
Den er toppet med min hjemmelavede thousand island dressing som jeg altid tilsætter finthakket dild, – synes det går perfekt med skaldyr. Du kan sagtens undlade dilden hvis du ikke lige er til det, – men jeg synes du skal prøve at smage den med.
Jeg holder den helt enkelt, sprøde salater, friske asparges og rejser, – sprødt friskt og lækkert. Ønsker du det kan du tilsætte tern af avocado, et par friske små tomater eller lignende.

Klassisk rejecocktail
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Rejecocktail
- 300 g gode rejer, drænet vægt
- 1 bdt friske grønne asparges
- 1 stort romaine, crisp salat eller lignende
- Frisk dild og evt. citron til servering
Thousand island dressing
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 dl god mayonnaise
- 1 1/2 spsk ketchup
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk mild chili pulver
- 4 cornichoner, finthakkede
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1/2 frisk dild, finthakket (kan undlades)
- 1/4 citron, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Thousand island dressing
- Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule sukker.
- Sæt dressingen på køl til den skal serveres.
Rejecocktail
- Snit salaten fint.
- Skræl tynde strimler af de grønne asparges med en kartoffelskræller, – eller skær dem tyndt med en kniv. Læg dem i isvand i 5 minutter, så bliver de ekstra sprøde – og lad dem derefter dræne på et viskestykke.
- Skyl og rejs rejerne og dup dem tørre.
- Anret en godt håndfuld sprøde salater i bunden af 4 cocktailglas.
- Top med asparges strimler, rejer og en god klat dressing.
- Krydr med friskkværnet peber, drys med finthakket dild og server evt. med en citronskive.



Smager dejligt
Tusind tak Sonja, det er jeg super glad for at høre:)
Kh Dianna
Glimrende opskrift – dog et aber dabei
Der burde dog blive anvendt korrektur
Læser – til retten bør anvendes REJER & ikke REJSER
Venligst
O. Holm
Hej Ole
Ej men du har da helt ret, det var en lille tastefejl 😉
Den får jeg rettet 🙂
Kh Dianna
Lavet denne som forret nytår 2024. Selvom det var en “klassisk” rejecoctail, var gæsterne begejstrede. Især dressingen var et hit (jeg lavede den uden cornichoner). Tak for god opskrft.
Hejsa
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din dejlige anmeldelse:)
Kh Dianna