Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

Klassisk rejecocktail

Klassisk rejecocktail
Opskrift på klassisk rejecocktail anrettet i cocktailglas.
Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

En gammel kending som man ikke slipper uden om, – rejecocktail. Og hvorfor også slippe udenom, når den nu smager helt vidunderligt, og vitterligt kan bikses sammen på ingen tid.
Denne er lavet helt klassisk, anrettet i cocktailglas – det fungerer jo altså møg godt.
Den er toppet med min hjemmelavede thousand island dressing som jeg altid tilsætter finthakket dild, – synes det går perfekt med skaldyr. Du kan sagtens undlade dilden hvis du ikke lige er til det, – men jeg synes du skal prøve at smage den med.
Jeg holder den helt enkelt, sprøde salater, friske asparges og rejser, – sprødt friskt og lækkert. Ønsker du det kan du tilsætte tern af avocado, et par friske små tomater eller lignende.

Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas

Klassisk rejecocktail

Opskrift på klassisk rejecocktail anrettet i cocktailglas.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.66 fra 26 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Rejecocktail

  • 300 g gode rejer, drænet vægt
  • 1 bdt friske grønne asparges
  • 1 stort romaine, crisp salat eller lignende
  • Frisk dild og evt. citron til servering

Thousand island dressing

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 1/2 spsk ketchup
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 tsk mild chili pulver
  • 4 cornichoner, finthakkede
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1/2 frisk dild, finthakket (kan undlades)
  • 1/4 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Thousand island dressing

  • Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule sukker.
  • Sæt dressingen på køl til den skal serveres.

Rejecocktail

  • Snit salaten fint.
  • Skræl tynde strimler af de grønne asparges med en kartoffelskræller, – eller skær dem tyndt med en kniv. Læg dem i isvand i 5 minutter, så bliver de ekstra sprøde – og lad dem derefter dræne på et viskestykke.
  • Skyl og rejs rejerne og dup dem tørre.
  • Anret en godt håndfuld sprøde salater i bunden af 4 cocktailglas.
  • Top med asparges strimler, rejer og en god klat dressing.
  • Krydr med friskkværnet peber, drys med finthakket dild og server evt. med en citronskive.
Klassisk rejecocktail - Opskrift på rejecocktail i glas
Klassisk rejecocktail – Opskrift på rejecocktail i glas

Kommentarer

  1. Sonja Harbo Kristiansen

    5 stars
    Smager dejligt

  2. Ole Holm

    4 stars
    Glimrende opskrift – dog et aber dabei
    Der burde dog blive anvendt korrektur
    Læser – til retten bør anvendes REJER & ikke REJSER
    Venligst
    O. Holm

  3. Anonym

    5 stars
    Lavet denne som forret nytår 2024. Selvom det var en “klassisk” rejecoctail, var gæsterne begejstrede. Især dressingen var et hit (jeg lavede den uden cornichoner). Tak for god opskrft.

4.66 from 26 votes (23 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)