Det her franskbrød er ualmindelig godt, enkelt og med en skøn smag. Brødet er utrolig nemt at lave og kræver ganske få ingredienser.
Klassisk franskbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl
lunken mælk
- 25 g
gær
- 500 g
hvedemel
- 50 g
blødt smør
- 1 spsk
sukker
- 1 1/2 tsk
salt
-
Lidt smør til formen
-
Mælk til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt salt og sukker.
- Rør melet i lidt af gangen og slut af med det bløde smør.
- Rør dejen godt igennem på maskine i ca. 8 min, - den skal slippe skålen.
- Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca 30-45 min.
- Tag dejen ud og fold den et par gange.
- Træk dejen lang så den passer i en smurt, og lad den her efterhæve i godt en time, - tildække med et klæde.
- Lav et lang snit i midten af brødet og pensl med mælk, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25.
- Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.