Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Klassisk franskbrød
Opskrift på et nemt og lækkert franskbrød
Author
Dianna
Ingredienser
3
dl
lunken mælk
25
g
gær
500
g
hvedemel
50
g
blødt smør
1
spsk
sukker
1 1/2
tsk
salt
Lidt smør til formen
Mælk til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt salt og sukker.
Rør melet i lidt af gangen og slut af med det bløde smør.
Rør dejen godt igennem på maskine i ca. 8 min, - den skal slippe skålen.
Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca 30-45 min.
Tag dejen ud og fold den et par gange.
Træk dejen lang så den passer i en smurt, og lad den her efterhæve i godt en time, - tildække med et klæde.
Lav et lang snit i midten af brødet og pensl med mælk, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.
Video