Nem og lækker salat med nye danske kartofler, friske grøntsager og varmrøget laks, – det hele vendt med en lækker citron og sennepsvinaigrette.
Denne her kartoffelsalat med varmrøget laks egner sig perfekt som måltidssalat til enten frokost eller aftensmad. Den kan serveres alene eller med en skive friskbagt brød eller flute til.
Jeg har brugt sæsonens friske grøntsager, og du kan naturligvis udskift4e og variere alt efter smag og udbud.
Du kan også vælge at udskifte vinaigretten, og toppe salaten med denne her lækre cremede dilddressing – klik her.
*Betalt samarbejde // Aalborg Akvavit
Opskriften er udviklet i forbindelse med et samarbejde med Aalborg akvavit. Vinaigretten indeholder en smule dildakvavit, – den fremmer både smag og aroma. Dildakvavitten kan dog som sådan ikke smages, så ønsker du at undlade denne, kan du sagtens gøre det.
Kartoffelsalat med varmrøget laks og friske grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g små nye danske kartofler
- 450 g varmrøget laks
- 1 bdt friske grønne asparges
- 1 bdt radiser
- 1 lille romainesalat
- 1 1/2 dl friske ærter
- 1 rødløg
- 1 håndfuld blandede friske urter (persille, kørvel, dild eller lignende)
- 3 spsk kapers – gerne med top
- 1 håndfuld ærteskud
Vinaigrette
- 1/2 dl god olivenolie
- 1 citron, saften heraf
- 3 tsk grov sennep – eller wholegrain sennep
- 1 1/2 tsk honning
- 2 tsk dild akvavit *del af samarbejde – kan undlades
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og pille dem efter kogning. Du kan også spiser dem med skræl på, eller skrælle dem inden kogning, – det er op til dig.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, persille eller lignende, – og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, i ca 15 min. *Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.*Skyl evt. kartoflerne i kold vand efter tilberedning, – på den måde køler de hurtigere af, og kan dermed vendes med resten af ingredienserne.
- Rens og snit i mellemtiden grøntsagerne. *Overhæld de grønne asparges med kogende vand og en smule salt, lad dem trække i 3 minutter, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Du kan også lægge dem i isvand, så bliver de endnu sprødere, og beholder den smukke grønne farve. Skær dem derefter ud i mundrette bidder.*Riv eller skær romainesalaten i store stykker, bælg ærterne, hak urterne fint, snit løget i halve ringe og skær radiserne ud i tynde skiver.*Radiserne kan også skæres ultra tyndt på mandolinjern, og derefter lægges i isvand. På den måde bliver de virkelig sprøde, og får et fint svej.
- Bland ingredienserne til vinaigretten. Hæld det hele i et glas, – gerne med låg, krydr med salt og peber og ryst vinaigretten sammen. Smag til om du ønsker mere syre, salt eller peber.
- Hæld alle grøntsagerne i en stor skål, og overhæld dem med marinaden. Vend det hele godt sammen.
- Anret kartoffelsalaten i 4 serveringsskåle, bræk laksen i store stykker og fordel dem i salaterne.
- Top med friske ærteskud, krydr med friskkværnet peber og server.*Riv evt. også en smule citronskal ud over salaten, det giver en skøn aroma og vidunderlig smag til kartoffelsalaten.
Bedste salat jeg har fået. Har brugt den til turfrokost, hvor den udmærker sig ved at være en fantastisk oplevelse for både øjet og ganen
Hej Laila
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna