
Kartoffelsalat med cremet citronvinaigrette og friske ærter.
Denne kartoffelsalat er let, frisk og smækfyldt med sommerstemning. Den laves med nykogte kartofler – gerne med skræl for ekstra tekstur, men det bestemmer du helt selv – og vendes med friske grønne ærter, sprøde salatblade og den skønneste cremede citronvinaigrette.
Dressingen er lavet med olivenolie, friskpresset citron, dijonsennep og et lille strejf sødme, som gør den lækker cremet og fyldt med smag – uden at blive tung. Den binder salaten perfekt sammen og giver den dér lille friske syrlighed, der passer SÅ godt til både fisk, kylling og alt fra grillen.
Det er den slags kartoffelsalat, der serveres perfekt nylavet – og som er så enkel og elegant, at den snildt kan gå igen hele sommeren. En ny klassiker hos mig.

Kartoffelsalat med cremet citronvinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g kogte kolde kartofler
- 100 g ærter, gerne friskbælgede
- 2 hådfulde grøn salat
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 30 g pinjekerner, ristet
Citronvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2-3 tsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til vinaigretten – olivenolie, citronsaft, citronskal, mayo, honning og dijon. Krydr med salt og friskkværnet peber og ryst eller rør vinaigretten sammen.
- Skær kartoflerne i mundrette bidder og hæld dem i en skål sammen med ærter og forårsløg og hæld vinaigrette over.
- Riv salat bladene groft og vend dem sammen med salaten. Drys med pinjekerner og server straks.
- Salaten er bedst frisklavet, imens salaten er sprød. Skal den laves før tid, vil jeg anbefale at vente med at vende salaten i, til lige inden servering – og gerne vente med at hælde vinaigretten over også.Er kartoffelsalaten mixet, vil jeg anbefale at tage den ud af køleskabet 20-30 minutter inden servering.
Den skal prøves, men inden jeg går i gang har jeg to spørgsmål.
Honningen er nævnt to gange med hver sin måleenhed, hvordan skal det forstås
På videoen ser det ud som om du drysser noget på til sidst.
Er det pinjekerner eller ser jeg forkert.
Hej Heidi
Du har helt ret, det var fejl i opskriften – det er rettet nu. Tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
1 1/2 spsk honning
2-3 tsk honning
Hvordan hænger det sammen i opskriften ?
Hej Kim
Det er en tastefejl, det beklager jeg.
Det er 1 1/2 spæk mayo og 2-3 tsk honning, jeg har rettet det 🙂
Dbh Dianna
Super lækker opskrift, kan varmt anbefales.
Jeg erstattede ærter med blancherede grønne asperges skåret i mindre stykker.
I marinaden brugte jeg 18% Cremefaiche i stedet for mayonnaise.
Prøv det
Bedste hilsner
Mariann