Opskrift på frisk og lækker kartoffelsalat med ærter, sprød salat og citronvinaigrette.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Kartoffelsalat, Sommer mad
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 270kcal
Ingredienser
600gkogte kolde kartofler
100gærter, gerne friskbælgede
2hådfuldegrøn salat
3forårsløg, fintsnittet
Citronvinaigrette
3spskolivenolie
3spskcitronsaft
1citron, fintrevet skal heraf
1 1/2spskhonning
2-3tskhonning
1tskdijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bland ingredienserne til vinaigretten – olivenolie, citronsaft, citronskal, mayo, honning og dijon. Krydr med salt og friskkværnet peber og ryst eller rør vinaigretten sammen.
Skær kartoflerne i mundrette bidder og hæld dem i en skål sammen med ærter og forårsløg og hæld vinaigrette over.
Riv salat bladene groft og vend dem sammen med salaten, og server straks.
Salaten er bedst frisklavet, imens salaten er sprød. Skal den laves før tid, vil jeg anbefale at vente med at vende salaten i, til lige inden servering – og gerne vente med at hælde vinaigretten over også.Er kartoffelsalaten mixet, vil jeg anbefale at tage den ud af køleskabet 20-30 minutter inden servering.