
Smørrebrød er bare godt, og ikke noget smørrebrød uden en kartoffelmad. Den smager så let og lækkert, og så er den virkelig nem at lave op pifte lidt op.
Vi serverer her vores kartoffel med lidt mayo rørt med citron skal og lækre hjemmelavede ristede løg, det bliver ikke meget nemmere.

Kartoffelmad med hjemmelavede ristede løg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
mellemstore kartofler, renset fri for jord
- 4 skiver
godt groft rugbrød
- 4 spsk
god mayonnaise
- 1/2
citron, fintrevet skal heraf
- 1
stort løg, skrællet
- 2 spsk
hvedemel
- 1 l
smagsneutral olie, - vi bruger gerne rapsolie
-
Salt og peber
-
Smør
-
Grønt til pynt
Instructions
Kartoflerne
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med godt saltet vand tilsat peberkorn.
- Lad kartoflerne koge ved middelvarme, det må ikke buldre, i ca. 8 min.
- Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 20 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
- Hæld vandet fra 5-10 min. inden de skal skæres ud.
Ristede løg
- Varm olien op i en gryde til den rammer 160-170 grader.
- Halver de skrællede løg og snit dem i ca. 3 mm tykkelse.
- Bland hvedemel med lidt salt og vend løgene godt rundt i mel blandingen.
- Friter løgene lidt ad gangen, - vær opmærksom på at olien bruser godt op når løgene kommes i, så tag små mængder ad gangen.
- Når løgene er fine gyldne tages de op med en hulske, og lægges på lidt køkkenrulle inden de skal serveres.
Anretningen
- Rør mayonnaisen med citronskal og smag evt. til med lidt salt og peber.
- Smør brødet og læg skriver af kartoffel på.
- Fordel lidt mayonnaise over kartoflerne, evt. i nogle mindre klatter og top med ristede løg og frisk grønt.
Notes
Noget vi altid har stående er syre, både rød og grøn, citron timian og rosmarin. Derudover er persille, purløg, ærteskud og brøndkarse også ofte en fast del af krydderurte udvalget herhjemme.
Grønt pynt gør noget ved enhver ret, og man kan variere det i det uendelige.

