Opskrift på den bedste Kartoffel tærte med spinat og gedeost

Kartoffel tærte med spinat og gedeost

Måske den lækreste tærte jeg nogensinde har lavet, – kombinationen af kartofler, gedeost og spinat krydret med rigeligt muskat er bare så lækkert. Nu er vi også helt vilde med gedeost herhjemme, det er simpelthen så lækkert, – så denne tærte var jo nærmest dømt til at ryge ind på en første plads.

Kartoffel tærte med spinat og gedeost

By Dianna Brinch Personer: 4

Opskrift på den lækreste kartoffel tærte med spinat og gedeost

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 200 g hvedemel
  • 120 g koldt smør
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 1/4 tsk fint salt
  • Tærte fyld
  • 5 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g revet mozarella
  • 250 g kartofler, skrællede og skåret i små stykker, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250g frisk spinat
  • 180 g gedeost (rulle) skåret i 12 skiver
  • 25 g smør
  • Revet muskatnød, ca. 2 tsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tærtedej Smuldr smørret ned i melet og bland det godt sammen med hænderne.

2

Tilsæt salt og saml til sidst dejen med vand.

3

Lad dejen hvile på køl i min. 30 min. men gerne længere.

4

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og beklæd en smurt tærteform med dejen.

5

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærtedejen i ca. 10 min. i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft.

6

Tærte fyld Kog kartoffel stykkerne i 2 min., hæld vandet fra og lad dem køle let af.

7

Smelt smørret på en pande og steg løgene klare sammen med hvidløg. Tilsæt derefter spinaten og lad denne falde sammen ved middel varme. Tilsæt revet muskatnød og smag til med salt og peber. Hæld blandingen i en si og lad den dræne for væde et øjeblik.

8

Pisk æg sammen med piskefløde og mozzarella og krydr med lidt salt og peber.

9

Fordel kartoffelstykkerne på bunden og derefter spinaten blandingen. Hæld æggemassen over og top til sidst tærten af med skiver af gedeost, - mas dem forsigtigt ned blandt det andet fyld, - så fyldet ligger jævnt.

10

Bag tærten i ca. 30 min. ved 175 grader, varmluft.

11

Lad tærten hvile ca. 10 min. inden den skæres ud.

Opskrift på den bedste Kartoffel tærte med spinat og gedeost
Den bedste kartoffel tærte med spinat og gedeost
Opskrift på den bedste Kartoffel tærte med spinat og gedeost
Kartoffel tærte med spinat og gedeost serveret med ruccola dryppet med en god balsamico creme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*