Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Kanelsnegle med æble og marcipan

Kanelsnegle med æble og marcipan
Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Denne portion giver ca. 20 stk
Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Lækre snaskede kanelsnegle i bradepande, – fyldt med remonce, marcipan og revet æble.
De her kanelsnegle smager virkelig godt, – lækre bløde og snaskede og med masser af remonce.
De er lavet på en god gærdej og bagt side om side i en bradepande, så der kommer så mange bløde sider som muligt, – det er virkelig lækkert.
Den ældste prinsesse er fuldstændig vild med dem, og synes jeg skal åbne en kanelsnegle butik;-) – Det bliver dog ikke lige i denne omgang.

Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Kanelsnegle med æble og marcipan

Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Denne portion giver ca. 20 stk
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Antal: 20 stk ca.
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Dej

  • 25 g

    gær

  • 2 dl

    lun mælk

  • 450 g

    hvedemel

  • 1

    æg

  • 125 g

    blødt smør

  • 50 g

    sukker

  • Et nip salt
  • 1/2 tsk

    kardemomme

Remonce

  • 150 g

    blødt smør

  • 150 g

    marcipan, groft revet

  • 150 g

    brun farin

  • 3 spsk

    ægte kanel

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1

    æble, groft revet

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter sukker, æg og kardemomme.
  • Rør melet i lidt ad gangen sammen med salten, til alt melet er rørt ind i dejen.
  • Tilsæt den bløde smør, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være lækker blød og nem at arbejde med.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 ½ time.
  • I mellemtiden laves remoncen
  • Rør smøret med brun farin, kanel og vaniljesukker til en ensartet masse. Tilsæt derefter revet marcipan og æble og bland det hele godt sammen.
  • Del dejen i to lige store portioner og rul dejen ud i lidt mel til 2 rektangler. Du kan også rulle hele stykket ud på én gang, jeg synes dog selv det er nemmest at dele den i 2.
  • Smør begge rektangler med remonce og rul derefter dejen sammen på den lange led, så du får 2 lange pølser.
  • Del hver pølse i 10 lige store stykker, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir (min form måler 42 x 29). Mas dem let flade så de bliver trykket sammen, - det gør ikke noget hvis de ikke står 100% på række. Jeg synes det gøres nemmest ved at tage en snegl ad gangen, placere den i formen, mase den, tage en ny snegl, placer den i formen, mase den osv. Så kan man “fylde hullerne ud” hvor der mangler.
  • Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, på næst nederste rille.
  • Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur.

Noter

Kanelsneglene holder sig lækre bløde og snaskede et par dage på køkkenbordet i en tætlukket pose eller beholder.
Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Kanelsnegle – Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*