Lækre snaskede kanelsnegle i bradepande, – fyldt med remonce, marcipan og revet æble.
De her kanelsnegle smager virkelig godt, – lækre bløde og snaskede og med masser af remonce.
De er lavet på en god gærdej og bagt side om side i en bradepande, så der kommer så mange bløde sider som muligt, – det er virkelig lækkert.
Den ældste prinsesse er fuldstændig vild med dem, og synes jeg skal åbne en kanelsnegle butik;-) – Det bliver dog ikke lige i denne omgang.
Kanelsnegle med æble og marcipan
Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan Denne portion giver ca. 20 stk
Ingredienser
- Dej
- 25 g gær
- 2 dl lun mælk
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 125 g blødt smør
- 50 g sukker
- Et nip salt
- Evt. 1/2 tsk kardemomme
- Remonce
- 150 g blødt smør
- 150 g marcipan, groft revet
- 150 g brun farin
- 3 spsk ægte kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æble, groft revet
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter sukker, æg og kardemomme.
Rør melet i lidt ad gangen sammen med salten, til alt melet er rørt ind i dejen.
Tilsæt den bløde smør, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være lækker blød og nem at arbejde med.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 ½ time.
I mellemtiden laves remoncen
Rør smøret med brun farin, kanel og vaniljesukker til en ensartet masse. Tilsæt derefter revet marcipan og æble og bland det hele godt sammen.
Del dejen i to lige store portioner og rul dejen ud i lidt mel til 2 rektangler. Du kan også rulle hele stykket ud på én gang, jeg synes dog selv det er nemmest at dele den i 2.
Smør begge rektangler med remonce og rul derefter dejen sammen på den lange led, så du får 2 lange pølser.
Del hver pølse i 10 lige store stykker, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir (min form måler 42 x 29). Mas dem let flade så de bliver trykket sammen, - det gør ikke noget hvis de ikke står 100% på række. Jeg synes det gøres nemmest ved at tage en snegl ad gangen, placere den i formen, mase den, tage en ny snegl, placer den i formen, mase den osv. Så kan man “fylde hullerne ud” hvor der mangler.
Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, på næst nederste rille.
Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur.
Noter
Kanelsneglene holder sig lækre bløde og snaskede et par dage på køkkenbordet i en tætlukket pose eller beholder.
