Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Kanelsnegle med æble og marcipan

Lækre snaskede kanelsnegle i bradepande, – fyldt med remonce, marcipan og revet æble.
De her kanelsnegle smager virkelig godt, – lækre bløde og snaskede og med masser af remonce.
De er lavet på en god gærdej og bagt side om side i en bradepande, så der kommer så mange bløde sider som muligt, – det er virkelig lækkert.
Den ældste prinsesse er fuldstændig vild med dem, og synes jeg skal åbne en kanelsnegle butik;-) – Det bliver dog ikke lige i denne omgang.

Kanelsnegle med æble og marcipan

By Dianna Brinch Personer: Ca. 20 stk
Tid: 2 timer

Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Denne portion giver ca. 20 stk

Ingredienser

  • Dej
  • 25 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 125 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • Et nip salt
  • Evt. 1/2 tsk kardemomme
  • Remonce
  • 150 g blødt smør
  • 150 g marcipan, groft revet
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk ægte kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æble, groft revet

Fremgangsmåde

1

Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter sukker, æg og kardemomme.

2

Rør melet i lidt ad gangen sammen med salten, til alt melet er rørt ind i dejen.

3

Tilsæt den bløde smør, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være lækker blød og nem at arbejde med.

4

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 ½ time.

5

I mellemtiden laves remoncen

6

Rør smøret med brun farin, kanel og vaniljesukker til en ensartet masse. Tilsæt derefter revet marcipan og æble og bland det hele godt sammen.

7

Del dejen i to lige store portioner og rul dejen ud i lidt mel til 2 rektangler. Du kan også rulle hele stykket ud på én gang, jeg synes dog selv det er nemmest at dele den i 2.

8

Smør begge rektangler med remonce og rul derefter dejen sammen på den lange led, så du får 2 lange pølser.

9

Del hver pølse i 10 lige store stykker, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir (min form måler 42 x 29). Mas dem let flade så de bliver trykket sammen, - det gør ikke noget hvis de ikke står 100% på række. Jeg synes det gøres nemmest ved at tage en snegl ad gangen, placere den i formen, mase den, tage en ny snegl, placer den i formen, mase den osv. Så kan man “fylde hullerne ud” hvor der mangler.

10

Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, på næst nederste rille.

11

Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur.

Noter

Kanelsneglene holder sig lækre bløde og snaskede et par dage på køkkenbordet i en tætlukket pose eller beholder.

Kanelsnegle - Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Kanelsnegle – Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*