Opskrift på kanelsnegle med æble og marcipan
Denne portion giver ca. 20 stk
Ret Dessert
Køkken Dansk, Gourministeriet
Nøgleord Kanelsnegle, Kanelsnegle kage
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 20stk ca.
Author Dianna
Ingredienser
Dej
30g
gær
450g
hvedemel
2dllunken mælk
1
æg
125g
blødt smør
50g
sukker
1/2tsk
kardemomme
3/4tsksalt
Remonce
150g
blødt smør
150g
marcipan, groft revet
150g
brun farin
3spsk
ægte kanel
1tsk
vaniljesukker
1
æble, groft revet
Derudover
1æg, sammenpisket - til pensling
Sådan gør du
Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter sukker, æg og kardemomme.
Rør melet i lidt ad gangen sammen med salten, til alt melet er rørt ind i dejen.
Tilsæt det bløde smør og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være lækker blød og nem at arbejde med.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 ½ time.
I mellemtiden laves remoncen.Rør smørret sammen med brun farin, kanel og vaniljesukker til en ensartet masse.
Tilsæt derefter revet marcipan og æble, og bland det hele godt sammen.
Del dejen i to lige store portioner og rul dejen ud i lidt mel til 2 rektangler. Du kan også rulle hele stykket ud på én gang, jeg synes dog selv det er nemmest at dele den i 2.
Smør begge rektangler med remonce og rul derefter dejen sammen på den lange led, så du får 2 lange pølser.
Del hver pølse i 10 lige store stykker, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir (min form måler 42 x 29). Lad dem efterhæve med et klæde over i ca. 30 min.
Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 minutter.
Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur.
Video
Noter
Kanelsneglene holder sig lækre bløde og snaskede et par dage på køkkenbordet i en tætlukket pose eller beholder.