Opskrift på jordbær-rabarbergrød med marengs og crumble

Jordbær-rabarbergrød med marengs og lakrids crumble

Helt igennem fantastisk dessert, frisk og lækker, og er super nem at lave.
Jeg serverer denne dessert året rundt, den smager af sol og sommer, og det klæder altså alle årets måneder i Danmark.
De sprøde marengs, knasende lakrids crumble og iskolde piskefløde klæder denne dessert fantastisk.

Jordbær-rabarbergrød med marengs og lakrids crumble

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: 2 timer

Opskrift på den lækreste jordbær-rabarbergrød toppet med sprød vanilje marengs og lakrids crumble

Ingredienser

  • Jordbær-rabarbergrød
  • 700 g frosne jordbær (friske hvis de er til at få fat i, - skær dem da over på midten)
  • 300 g rabarber, skåret i stykker på 1 - 1 1/2 cm.
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 dl vand
  • 4 tsk majsstivelse, - rørt op i lidt vand
  • 250 g friske jordbær, skåret i små tern (gemmes til at vende i grøden når den er kølet af)
  • Vanilje marengs flager
  • 50 g æggehvider
  • 80 g hvid sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • Lakrids crumble
  • 120 g havrekiks
  • 60 g hasselnødder
  • 50 g smør
  • 1 tsk lakrids granulat
  • Derudover
  • 1/2 l piskefløde
  • Lidt friske jordbær til toppen
  • Evt. syre og mynte

Fremgangsmåde

1

Jordbær-rabarbergrød Hæld jordbær, rabarber, sukker, vand og citron i en gryde.

2

Befri vaniljekornene fra vaniljestangen og tilsæt korn og stang til ovenstående blanding.

3

Bring grøden i kog, og skru derefter ned til middel varme og lad grøde simre i ca. 20 min., - rør undervejs. Er det friske jordbær skal grøden ikke koge mere end ca. 5-10 min. alt efter størrelse på bærrene.

4

Tilsæt majsstivelsen lidt ad gangen til grøden tykner, lad den varme igennem og sluk derefter for blusset.

5

Lad grøden køle ned i køleskabet og rør tilsidst de små friske stykker jordbær sammen med grøden. Sæt den igen på køl til den skal serveres.

6

Vanilje marengs flager Pisk æggehviderne stive og piske herefter sukkeret i lidt ad gangen sammen med vaniljepastaen.

7

Fordel massen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 90 grader i ca. 2 1/2 - 3 timer. Den skal være helt tør og slippe bagepapiret. Knæk marengsen i mindre stykker og opbevar den i en lufttæt beholder til kagen skal serveres.

8

Lakrids crumble Smelt smørret i en gryde.

9

Knus kiksene til en grov mel, det kan nemt gøres i hænderne.

10

Hak hasselnødderne groft.

11

Bland kiks, hasselnødder og lakrids granulat og hæld den smeltede smør over.

12

Fordel massen på en bageplade og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 min. Lad den derefter køle af inden den hældes i en lufttæt beholder til den skal serveres.

13

Servering Anret grøden i en dyb tallerken, top med skiver af friske jordbær, et fint drys crumble og derefter flager af marengs. Pynt evt. med syre og mynte.

14

Server anretingen og lad gæsterne hælde fløde over ved bordet.

Noter

Vanilje marengs kan med fordel laves i forvejen, det kan sagtens holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. Grøden og crumble kan også sagtens laves et par dage i forvejen, opbevar grøden på køl og crumble i en lfttæt beholder.

Opskrift på jordbær-rabarbergrød med marengs og crumble
Jordbær-rabarbergrød med sprød vanilje marengs og lakrids crumble

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*