Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager

Jødekager

Min favorit småkage i julen er uden tvivl jødekager.
Kombinationen af den lækre smørkage blandet med kanelsukker og finthakkede mandler på toppen er bare et sikkert julehit der får julestemningen helt i top, og ikke mindst når man bager dem, – duften af jul breder sig i hele huset.

Jødekager

By Dianna Brinch
Tid: 2 timer

Opskrift på de lækreste sprøde jødekager
Denne opskrift giver ca. 60 stk

Ingredienser

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 stort æg
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1 æg, sammenpisket - til pensling
  • Mander, finthakkede
  • Kanelsukker

Fremgangsmåde

1

Bland mel, hjortetaksalt, smør og sukker i en skål.

2

Tilsæt ægget og rør dejen til en ensartet masse.

3

Læg dejen i en tæt lukket pose, og lad den hvile på køl i minimum en time.

4

Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hvert stykke ud i en smule mel, til en tykkelse på ca. 1 1/2 mm.

5

Stik jødekagerne ud med en diameter på ca. 5 cm. og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

6

Pensl med sammenpisket æg og drys først med kanelsukker og derefter finthakkede mandler.

7

Bag jødekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 min.

8

Lad dem blive helt kolde inden de lægges i en lufttæt beholder.

Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager – Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager – Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager – Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager
Jødekager – Opskrift på lækre sprøde jødekager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*