Min favorit småkage i julen er uden tvivl jødekager.
Kombinationen af den lækre smørkage blandet med kanelsukker og finthakkede mandler på toppen er bare et sikkert julehit der får julestemningen helt i top, og ikke mindst når man bager dem, – duften af jul breder sig i hele huset.
Jødekager
Opskrift på de lækreste sprøde jødekager Denne opskrift giver ca. 60 stk
Ingredienser
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1 stort æg
- 1/2 tsk hjortetaksalt
- 1 æg, sammenpisket - til pensling
- Mander, finthakkede
- Kanelsukker
Fremgangsmåde
Bland mel, hjortetaksalt, smør og sukker i en skål.
Tilsæt ægget og rør dejen til en ensartet masse.
Læg dejen i en tæt lukket pose, og lad den hvile på køl i minimum en time.
Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hvert stykke ud i en smule mel, til en tykkelse på ca. 1 1/2 mm.
Stik jødekagerne ud med en diameter på ca. 5 cm. og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og drys først med kanelsukker og derefter finthakkede mandler.
Bag jødekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 min.
Lad dem blive helt kolde inden de lægges i en lufttæt beholder.



