Hjemmelavede pommes frittes - Opskrift Heston Blumenthal style

Hjemmelavede pommes frites – Heston Blumenthal style

Hjemmelavede pommes frites - Heston Blummenthal style
De bedste hjemmelavede pommes frites - Heston Blumenthal style
Hjemmelavede pommes frittes - Opskrift Heston Blumenthal style

De her pommes frites tager ganske vist noget tid at lave, og de er nok også lidt bøvlede, men lad mig bare sige, de er virkelig hele besværet værd. Du får den sprødeste og mest velsmagende pommes frites du nogensinde har smagt.

Hjemmelavede pommes frittes - Opskrift Heston Blumenthal style

Hjemmelavede pommes frites - Heston Blummenthal style

De bedste hjemmelavede pommes frites - Heston Blumenthal style
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 kg

    store bagekartofler

  • Rigeligt koldt vand

  • 2 l

    smagsneutral olie

  • Salt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i store pommes frittes, - ca. 6 x 2 x 2 cm, - kasser de mindste stykker, så dine pommes frittes er så ens i størrelsen som muligt.
  • Skyl kartoflerne i koldt rindende vand i minimum 5 min., - det hjælper med at fjerne en masse stivelse.
  • Kog kartoflerne i ca. 25 min. i en stor gryde ved medium varme, - vi bruger en damp gryde, da kartoflerne ikke må ligge ovenpå hinanden. Kartoflerne skal være helt møre og nærmest falde fra hinanden, selvfølgelig uden at gøre det.
  • Tag forsigtigt kartoflerne op af gryden og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i fryseren, - de skal køles helt ned. Vi bruger her vores Blast chiller, den klarer det nemt og hurtigt.
  • Hæld olien i en gryde og varm op til 120 grader.
  • Fritter kartoflerne til de er gyldne og ser færdige ud.
  • Tag derefter kartoflerne og læg dem på en bageplade, - de må ikke ligge ovenpå hinanden.
  • Nu skal pommes fritterne i fryseren og faktisk fryses inden de skal i frituren igen. Gøres det via en almindelig fryser tager det minimum 12 timer, i en Blast chiller tager det en times tid.
  • Tag pommes friterne ud af fryseren og varm en gryde med olie op til 160-170 grader.
  • Fritter pommes friterne i ca. 5 min. og lad dem dryppe godt af.
  • Drys med salt og server strakt de sprøde gyldne pommes frites.

Noter

Server evt. disse skønne pommes frites til en lækker bøf bearnaise.
Opskrift på hjemmelavede pommes frites - Heston Blumenthal style
Hjemmelavede pommes frites – Heston Blumenthal style
Opskrift på hjemmelavede pommes frites - Heston Blumenthal style
Pommes frites serveret med hjemmelavet bearnaise

Kommentarer

  1. Pingback: Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips

  2. Dorte Kristensen

    Under punkt 2 har du et D i ordet ‘skyl’, så det dermed bliver til ‘skyld’. Og man skal jo ikke føle skyld i forbindelse med pommes frites – vel?! 😉

    • Hej Dorte

      Man skal aldrig føle skyld ved at spise pommes, – så det er hermed rettet 😉
      Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)