De her karrysild smager helt fantastisk, og passer perfekt ind på det kolde bord, – påske, pinse og jul, eller bare til en lækker søndags frokost.
Smagen er rund og delikat, og de sprøde æbler og små vagtelæg komplimenterer denne karrysild.
Server den gerne på et godt hjemmebagt rugbrød.
Karrysild med sprøde æbler og vagtelæg
Opskrift på de lækreste karrysild med sprøde æbler og vagtelæg
Ingredienser
- 250 g sildefileter, gammeldags modnede og marinerede, skåret i mundrette bidder (vi bruger Lykkeberg Gammeldags Modnet Marinerede Sild)
- 4 spsk creme fraiche 18%
- 2 spsk mayonnaise
- 4 spsk pickles, finthakket, - prøv vores opskrift på hjemmelavet pickles
- 3 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 tsk sukker
- 2 skalotte løg, finthakket
- 1 rødt æble
- Evt. lidt salt
- 4-6 vagtelæg
- 1 tsk eddike
- Dild og purløg til topping
Fremgangsmåde
Bring lidt vand i kog og hæld eddiken ved, læg forsigtigt vagtelæggene heri og kog dem i ca. 4 min. Skyld dem herefter i kold vand, lad dem køle let af og pil dem.
Skær æblet ud i små tern, - gem kun et lille stykke til at skære i tynde både til pynt.
Bland creme fraiche, mayonnaise, karry og gurkemeje.
Tilsæt skalotteløg, æbletern og sukker og vend herefter sildefileterne i marinaden.
Smag til med en smule salt hvis der er behov for det, - det har der ikke være de gange vi har lavet dem.
Server silden toppet med overskårne vagtelæg, sprøde æbleskiver, finthakket persille og dildkviste og et godt stykke rugbrød.
