Havregrynskugler

Havregrynskugler

Havregrynskugler
Opskrift på nemme havregrynskugler.
Denne opskrift giver til ca. 20 mellemstore havregryndkugler af 20 gram.
De kan naturligvis også rulles mindre.
Havregrynskugler

Hjemmelavede havregrynskugler, – en både nem og billig portion julekonfekt, der ikke kræver en masse ingredienser.
Selvom havregrynskugler oftest forbindes med jul og julekonfekt, så smager de altså godt året rundt, – og der er altså ikke noget julet over dem.
Havregrynskugler kan røres sammen på ganske kort tid, og nydes med det samme eller efter en tur på køl, – hvor de i øvrigt holder sig fint en lille uges tid.

Opskrift på nemme hjemmelavede havregrynskugler
Min opskrift på havregryndkugler er super nem, og laves med ganske få ingredienser.
Ud over smør skal der også en smule væske til, for at gøre dem bløde og snaksede. Her kan du som jeg bruge en kombination af romessens og en smule vand, eller du kan bruge kaffe, appelsinjuice, en smule marmelade eller lignende.

Jeg laver mine havregrynskugler på ca. 20 gram/stk, – den størrelse foretrækker vi herhjemme. Det er ca. samme størrelse som en ferrero rocher.
Du kan også sagtens lave dem mindre, endda halv størrelse, – så passer de med en lille mundfuld. I så fald, får du naturligvis dobbelt op på antal.
Opbevar dine havregrynskugler i en tætlukket beholder på køl.

Havregrynskugler

Havregrynskugler

Opskrift på nemme havregrynskugler.
Denne opskrift giver til ca. 20 mellemstore havregryndkugler af 20 gram.
De kan naturligvis også rulles mindre.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Havregryndkugler, Julekonfekt, Konfekt
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal10 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 150 g havregryn, finvalsede
  • 125 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk romessens (kan undlades)
  • 2-3 spsk vand, kaffe, juice eller lignende

Coating

  • Kokos
  • Hakkede bagte hasselnødder

Sådan gør du

  • Hæld havregryn, smør, kakao, vanilje og flormelis i en skål og bland det godt sammen.
    Jeg tager en handske på, og maser det sammen til jeg har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt derefter romessens, og juster konsistensen med en smule vand, ekstra romessens eller kaffe, til du har en blød masse.
  • Tril massen til kugler, – jeg laver dem på ca. 20 gram/stk.
    Jeg tager et par engangshandsker på og triller dem, så hænger de ikke fast i hånden.
  • Rul dem i kokos, blendede nødder eller lignende, og opbevar dem på køl til de skal serveres.
Havregrynskugler
Havregrynskugler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)