Hjemmelavede havregrynskugler, – en både nem og billig portion julekonfekt, der ikke kræver en masse ingredienser.
Selvom havregrynskugler oftest forbindes med jul og julekonfekt, så smager de altså godt året rundt, – og der er altså ikke noget julet over dem.
Havregrynskugler kan røres sammen på ganske kort tid, og nydes med det samme eller efter en tur på køl, – hvor de i øvrigt holder sig fint en lille uges tid.
Opskrift på nemme hjemmelavede havregrynskugler
Min opskrift på havregryndkugler er super nem, og laves med ganske få ingredienser.
Ud over smør skal der også en smule væske til, for at gøre dem bløde og snaksede. Her kan du som jeg bruge en kombination af romessens og en smule vand, eller du kan bruge kaffe, appelsinjuice, en smule marmelade eller lignende.
Jeg laver mine havregrynskugler på ca. 20 gram/stk, – den størrelse foretrækker vi herhjemme. Det er ca. samme størrelse som en ferrero rocher.
Du kan også sagtens lave dem mindre, endda halv størrelse, – så passer de med en lille mundfuld. I så fald, får du naturligvis dobbelt op på antal.
Opbevar dine havregrynskugler i en tætlukket beholder på køl.
Havregrynskugler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 150 g havregryn, finvalsede
- 125 g blødt smør
- 75 g flormelis
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk romessens (kan undlades)
- 2-3 spsk vand, kaffe, juice eller lignende
Coating
- Kokos
- Hakkede bagte hasselnødder
Sådan gør du
- Hæld havregryn, smør, kakao, vanilje og flormelis i en skål og bland det godt sammen.Jeg tager en handske på, og maser det sammen til jeg har en ensartet konsistens.
- Tilsæt derefter romessens, og juster konsistensen med en smule vand, ekstra romessens eller kaffe, til du har en blød masse.
- Tril massen til kugler, – jeg laver dem på ca. 20 gram/stk.Jeg tager et par engangshandsker på og triller dem, så hænger de ikke fast i hånden.
- Rul dem i kokos, blendede nødder eller lignende, og opbevar dem på køl til de skal serveres.