Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe

Harira – Marokkansk suppe

Hvad synes du?


Lækker fyldig suppe med varme krydderier, kylling, kikærter og masser af grøntsager.
Denne marokkanske suppe smager simpelthen fantastisk, den er varm og fyldig, krydret, tilpas spicy og dejlig mættende.
Den er fyldt med grøntsager, hakket kyllingekød og rig på både fibre, vitaminer og proteiner.
Top den med iskold creme fraiche, et drys chiliflager og finthakket persille, – en sikker vinder på en kold efterårs dag.

Harira - Marokkansk suppe

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på lækker krydret marokkansk suppe - Harira.

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 350 g sød kartoffel, skåret i mindre tern
  • 2 store gulerødder, skåret i mindre tern
  • 3 stilke bladselleri, skåret i skiver
  • 1 stort løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 cm frisk ingefær, - ca. 1 spsk fintrevet
  • 1/2 - 1 frisk rød chili, skåret i skiver - smag selv til efter ønsket styrke
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 dl grønne linser
  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 kanelstænger
  • 7 dl bouillon, grøntsags eller kylling
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. creme fraiche, chiliflager og finthakket persille til toppen

Fremgangsmåde

1

Varm en god sjat olie i en gryde og svits gulerødder, løg, sød kartoffel og bladselleri af i 5 min.

2

Tilsæt hvidløg, chili og ingefær og svits med et par minutter.

3

Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med til det er tilberedt, - krydr med en smule salt og peber.

4

Tilsæt krydderier og kanelstænger og varm igennem inden de hakkede tomater og bouillon hældes over.

5

Lad suppen simre i 30 min. ved middel varme til smagen har udviklet sig og grøntsagerne er møre.

6

Hæld kikærterne over og varm dem med i suppen i 5 min.

7

Sluk for blusser, og smag suppen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt chiliflager hvis den mangler styrke og vend til sidst den friske spinat i suppen.

8

Server suppe toppet med creme fraiche, chiliflager og finthakket persille.

Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe
Marokkansk suppe – Opskrift på Harira – Marokkansk suppe
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe
Marokkansk suppe – Opskrift på Harira – Marokkansk suppe
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe
Marokkansk suppe – Opskrift på Harira – Marokkansk suppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*