Lækker fyldig suppe med varme krydderier, kylling, kikærter og masser af grøntsager.
Denne marokkanske suppe smager simpelthen fantastisk, den er varm og fyldig, krydret, tilpas spicy og dejlig mættende.
Den er fyldt med grøntsager, hakket kyllingekød og rig på både fibre, vitaminer og proteiner.
Top den med iskold creme fraiche, et drys chiliflager og finthakket persille, – en sikker vinder på en kold efterårs dag.
Harira - Marokkansk suppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket kyllingekød
- 350 g
sød kartoffel, skåret i mindre tern
- 2
store gulerødder, skåret i mindre tern
- 3
stilke bladselleri, skåret i skiver
- 1
stort løg, grofthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 cm frisk ingefær, - ca. 1 spsk fintrevet
- 1 frisk rød chili, skåret i skiver - smag selv til efter ønsket styrke
- 2 håndfulde
frisk spinat
- 2 dl
grønne linser, tørrede
- 1 ds
kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 ds
hakkede tomater
- 1 spsk
gurkemeje
- 1 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1 tsk
stødt koriander
- 2
kanelstænger
- 7 dl
bouillon, grøntsags eller kylling
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. creme fraiche, chiliflager og finthakket persille til toppen
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde og svits gulerødder, løg, sød kartoffel og bladselleri af i 5 min.
- Tilsæt hvidløg, chili og ingefær og svits med et par minutter.
- Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med til det er tilberedt, - krydr med en smule salt og peber.
- Tilsæt krydderier og kanelstænger og varm igennem inden de grønne linser, hakkede tomater og bouillon hældes over.
- Lad suppen simre i 30 min. ved middel varme til smagen har udviklet sig og grøntsagerne er møre.
- Hæld kikærterne over og varm dem med i suppen i 5 min.
- Sluk for blusser, og smag suppen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt chiliflager hvis den mangler styrke og vend til sidst den friske spinat i suppen.
- Server suppe toppet med creme fraiche, chiliflager og finthakket persille.
Ser lækkert ud. Et spørgsmål: hvad med de grønne linser? Er de fra dåse? Eller tørrede? I så fald, hvornår skal de tilsættes?
Hej Hanne
Tusind tak, – den smager virkelig også dejligt 🙂
Det er tørrede linser jeg bruger, Ig jeg tilsætter dem sammen med hakkede tomater og bouillon, – det er skrevet i opskriften nu:) Den var smuttet:)
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Kan jeg undlade de grønne linser?
Hej Gitte
Det kan du sagtens, – put evt. 1/2-1 ds ekstra kikærter i suppe, for at opnå samme volumen
God fornøjelse og godt nytår
De bedste hilsner
Dianna
Tak, for en superdejlig ret – den fik vi til aften i dag – til stor nydelse for hele familien – den kommer helt sikkert på bordet igen 🙂
Hej Pia
Ihh hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked
Elsker også selv den suppe, en af mine yndlings supper☺️
Tak for din dejlige besked og rigtig godt nytår
De bedste hilsner
Dianna
Mon den kan laves vegetarisk, altså uden kylling
Hej Susanne
Du kan sagtens undlade kylling, – det gør jeg også selv nogle gange:)
Brug gerne ekstra grønt/kikærter:)
Kh Dianna
Vi elsker opskriften herhjemme og har lavet den mange gange 🙂 Men er den egentlig fryseegnet? Så vil jeg nemlig lave en god stor portion af den denne gang. Tak for alle dine dejlige opskrifter – sikkert hit hver og en!
Hej Jane
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Ved ikke om det er dig der har skrevet på IG også, men nu får du i hvertfald også svar her 🙂
Suppen kan sagtens fryses, men min erfaring er at sød kartoffel godt kan blive grynet og kedelig efter frysning. Så skulle jeg fryse den ville jeg vente med at tilsætte sød kartoffel til den skal spises, eller erstatte den med ekstra gulerødder, kikærter eller lignende 😉
Kh Dianna
Hold nu op!! Den smagte MEGA godt Er straks givet videre med stor anbefaling
Hej Jonna
Åhhh hvor dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna