Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe

Harira – Marokkansk suppe

Harira - Marokkansk suppe
Opskrift på lækker krydret marokkansk suppe - Harira.
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe

Lækker fyldig suppe med varme krydderier, kylling, kikærter og masser af grøntsager.
Denne marokkanske suppe smager simpelthen fantastisk, den er varm og fyldig, krydret, tilpas spicy og dejlig mættende.
Den er fyldt med grøntsager, hakket kyllingekød og rig på både fibre, vitaminer og proteiner.
Top den med iskold creme fraiche, et drys chiliflager og finthakket persille, – en sikker vinder på en kold efterårs dag.

Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe

Harira - Marokkansk suppe

Opskrift på lækker krydret marokkansk suppe - Harira.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hakket kyllingekød

  • 350 g

    sød kartoffel, skåret i mindre tern

  • 2

    store gulerødder, skåret i mindre tern

  • 3

    stilke bladselleri, skåret i skiver

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 2 cm frisk ingefær, - ca. 1 spsk fintrevet
  • 1 frisk rød chili, skåret i skiver - smag selv til efter ønsket styrke
  • 2 håndfulde

    frisk spinat

  • 2 dl

    grønne linser, tørrede

  • 1 ds

    kikærter, skyllet og drænet for væde

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1 spsk

    gurkemeje

  • 1 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1 tsk

    stødt koriander

  • 2

    kanelstænger

  • 7 dl

    bouillon, grøntsags eller kylling

  • Olie

  • Salt og peber

  • Evt. creme fraiche, chiliflager og finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits gulerødder, løg, sød kartoffel og bladselleri af i 5 min.
  • Tilsæt hvidløg, chili og ingefær og svits med et par minutter.
  • Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med til det er tilberedt, - krydr med en smule salt og peber.
  • Tilsæt krydderier og kanelstænger og varm igennem inden de grønne linser, hakkede tomater og bouillon hældes over.
  • Lad suppen simre i 30 min. ved middel varme til smagen har udviklet sig og grøntsagerne er møre.
  • Hæld kikærterne over og varm dem med i suppen i 5 min.
  • Sluk for blusser, og smag suppen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt chiliflager hvis den mangler styrke og vend til sidst den friske spinat i suppen.
  • Server suppe toppet med creme fraiche, chiliflager og finthakket persille.
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe
Marokkansk suppe – Opskrift på Harira – Marokkansk suppe
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe
Marokkansk suppe – Opskrift på Harira – Marokkansk suppe

Kommentarer

  1. Ser lækkert ud. Et spørgsmål: hvad med de grønne linser? Er de fra dåse? Eller tørrede? I så fald, hvornår skal de tilsættes?

    • Hej Hanne

      Tusind tak, – den smager virkelig også dejligt 🙂
      Det er tørrede linser jeg bruger, Ig jeg tilsætter dem sammen med hakkede tomater og bouillon, – det er skrevet i opskriften nu:) Den var smuttet:)

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Gitte Siedentopp

    Hej
    Kan jeg undlade de grønne linser?

    • Hej Gitte
      Det kan du sagtens, – put evt. 1/2-1 ds ekstra kikærter i suppe, for at opnå samme volumen

      God fornøjelse og godt nytår

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Tak, for en superdejlig ret – den fik vi til aften i dag – til stor nydelse for hele familien – den kommer helt sikkert på bordet igen 🙂

    • Hej Pia

      Ihh hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked
      Elsker også selv den suppe, en af mine yndlings supper☺️

      Tak for din dejlige besked og rigtig godt nytår

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Gitte Siedentopp Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*