Hakkebøf med bønnesalat - Opskrift på skøn sommermad

Hakkebøf med nye kartofler og lun bønnesalat

Grillet hakkebøf serveret med nye danske kartofler og lun bønnesalat, en skøn dansk sommer ret.
Solen skinner og det er altså bare med at nyde så meget tid ude som muligt, – derfor tilbereder vi også rigtig meget aftensmad på grillen.
Denne skønne ret er super nem at gå til, og så er det altså bare rigtig sommer mad hvis du spørger mig.
Jeg bruger gerne friske bønner til bønnesalaten, jeg synes det giver en mere lækker sprød salat, – men frost bønner kan selvfølgelig også anvendes.

Hakkebøf med bønnesalat - Opskrift på skøn sommermad

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 800 g

    hakket oksekød

  • 1 kg

    nye danske kartofler, renset

  • Salt og peber

  • Lidt peberkorn og evt. løvstikke

Lun bønnesalat

  • 400 g

    friske grønne bønner

  • 25 g

    smør

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 3 spsk

    sesam

  • Flagesalt

  • Evt. lidt finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
  • Grill bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske, og lad dem hvile 5 min. inden servering.

Lun bønnesalat

  • Rist sesam på en tør pande til de er let brunede og afgiver duft. Læg dem til side på en tallerken.
  • Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med letsaltet vand, - kog dem et par minutter.
  • Hæld vandet fra og overhæld bønnerne med iskoldt vand til de er kølet helt af, så de beholder den smukke grønne farve. Dræn dem for væde i en sigte.
  • Smelt smørret på en pande og tilsæt citronsaft. Hæld bønnerne over og lad dem blanchere et par minutter ved middel varme, - vend dem undervejs.
  • Server hakkebøfferne med nye kartofler og bønnesalat toppet med ristet sesam, og hæld resten af smør/citronsaucen ud over bøffen og drys med frisk persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*