Opskrift på hakkebøffer serveret med lun bønnesalat.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
800g
hakket oksekød
1kg
nye danske kartofler, renset
Salt og peber
Lidt peberkorn og evt. løvstikke
Lun bønnesalat
400g
friske grønne bønner
25g
smør
1/2
citron, saften heraf
3spsk
sesam
Flagesalt
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Grill bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske, og lad dem hvile 5 min. inden servering.
Lun bønnesalat
Rist sesam på en tør pande til de er let brunede og afgiver duft. Læg dem til side på en tallerken.
Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med letsaltet vand, - kog dem et par minutter.
Hæld vandet fra og overhæld bønnerne med iskoldt vand til de er kølet helt af, så de beholder den smukke grønne farve. Dræn dem for væde i en sigte.
Smelt smørret på en pande og tilsæt citronsaft. Hæld bønnerne over og lad dem blanchere et par minutter ved middel varme, - vend dem undervejs.
Server hakkebøfferne med nye kartofler og bønnesalat toppet med ristet sesam, og hæld resten af smør/citronsaucen ud over bøffen og drys med frisk persille.