
Den her lækre sprøde grønkålssalat kan serveres året rundt, – den passer perfekt til både vinterens tunge retter eller sommerens lettere grill.
Vi serverede den forleden til en god sous vide tilberedt flæskesteg, og det gik fantastisk godt sammen med den lidt fede sauce og de sprøde svær.

Grønkålssalat med sprøde æbler, perlebyg og valnødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
grønkål, befriet fra stilkene, skyllet og grofthakket
- 2
røde æble, skåret i tern og dryppet med lidt citron
- 1/2 skiver
og dryppet med lidt citron
- 1 1/2 dl
perlebyg, kogt som anvist på posen og derefter skyllet i koldt vand (så undgår du at de klistrer sammen)
- 1 store håndfuld
valnødder, halveret
- 1 håndfuld
tørrede tranebær
- 3/4 dl
olivenolie
- 1/4 dl
hvidvinseddike
- 1 spsk
honning
-
Salt og peber
-
-
Sådan gør du
- Bland olivenolie med hvidvinseddike og honning og smag til med salt og peber.
- Bland grønkål med de røde æbler, kogt perlebyg, tranebær og valnødder og vend marinaden heri.
- Anret salat i en stor tallerken eller et fad, og fordel skiver ef det grønne æble i salaten.
- Server straks mens salaten er sprød og lækker


