
Den lækreste grønkålssalat, – fyldig, knasende og mættende.
Grønkålsalat med quinoa, avocado, agurk og edamame, – masser af fylde og en skønneste smag fra bl.a. soltørrede tomater, en smule hvidløg og parmesan.
Den er super nem at lave, og den kan serveres året rundt.
Server den til et stykke kylling, en helstegt svinemørbrad, et stykke laks eller andet. Den går med det meste, og er der rester er de perfekte i madpakken med lidt strimler kylling eller et godt brød til.

Grønkålssalat med quinoa, avocado og soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 100 g grønkål
- 1 dl lys quinoa – ukogt
- 150 g edamamebønner, optøede – vægt uden bælg
- 2 avocadoer, skåret i tern
- 1/2 agurk, halveret og skåret i skiver
- 70 g soltørrede tomater, skåret i små stykker
- 30 g parmesan, revet
Marinade/vinaigrette
- 1/2 dl olie fra de soltørrede tomater
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 lille fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og krydr med salt og peber.
- Tilbered quinoaen som beskrevet på posen, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Dræn i en sigte.
- Skyl grønkålen grundigt, riv den af stokkene og hak den groft.
- Hæld grønkål, quinoa, edamame, agurk og avocado i en stor skål.*Du kan evt. skrabe kernerne ud af agurkerne, – det gør jeg hvis den del fylder meget.
- Tilsæt de soltørrede tomater, revet parmesan og marinaden, og vend det hele godt sammen.
- Server salaten evt. toppet med ristede pinjekerner og lidt friskkværnet peber.

Super lækker !!
Hej Anja
Tusind tak for din besked:)
Rigtig glædelig jul:)
Kh Dianna
Lækker salat med god smag. Også god dagen efter
Hej Pernille
Hvor er jeg glad for at den falder i din smag 🙂
Kh Dianna