
Grill sæsonen er for alvor sat i gang med det her mega lækre vejr vi har i øjeblikket, – og der er bare ikke noget bedre end at grille.
De her skønne t-bones af lam røg en tur på vores Morsø kulgrill og blev serveret med lækre fyldte kartofler og en lækker græsk salat. Derudover lavede jeg min yndlings bønne dip, – butterbean hummus.

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
lamme t-bones
- 1/2 dl
olivenolie
- 2 spsk
citronsaft
- 3 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 stilkrosmarin,finthakkede blade heraf
-
Salt og peber
Fyldte kartofler
- 4
mellemstore bagekartofler
- 100 g
revet cheddar
- 1/2 dl
creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)
- 1 spsk
smør
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Lidt finthakket persille til pynt
Græsk salat
- 1/2
agurk
- 1
rød peberfrugt
- 1/2
grøn peberfrugt
- 14
cherrytomater
- 1
lille rødløg
- 120 g
feta, gerne et stykke skåret i grove tern
- 1lille håndfuld
bredbladet persille, plukket fra stilkene
- 1lille glas
kalamata oliven
- 1/2 dl
olivenolie
- 1 fed
hvidløg, fintrevet
- 1/2 tsk
dijon sennep
- 1 tsk
honning
- 2 tsk
god mørk balsamico
- 1 spsk
citronsaft
- 1 1/2 tsk
oregano
-
Salt og peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Fyldte kartofler
- Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
- Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
- Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
- Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, – lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
- Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det god sammen.
- Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
- Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
- Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.
Græsk salat
- Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, – rør grundigt til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser.
- Tilsæt hvidløg, citronsaft og oregano og rør det godt sammen.
- Smag til sidst til med salt og peber, og stil marinaden til side.
- Skær agurk og peberfrugt i store stykker.
- Halver cherry tomaterne og snit rødløget i brede strimeler.
- Bland alle grøntsagerne med oliven og perille, hæld marinaden over og bland det godt sammen.
- Vend forsigtigt feta i og server.
Lamme t-bone
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Hæld marinaden over kødet og lad det trække 1/2 – 1 time.
- Grill dine lamme t-bones til de har fået en fin farve på begge sider, – ca. 4-5 min. på hver side (alt efter tykkelse), de skal være fine rosa i midten.
- Server dem med de lækre fyldte kartofler og sprød græsk salat.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

