
Lækre grillede edamamebønner, de smager fantastisk og kan spises som snacks eller som tilbehør til forskellige grillretter eller sushi.
De er super nemme at lave, og så får den bare en skøn smag af en tur på grillen.
Lav gerne dobbelt portion, de ryger ganske hurtigt, – herhjemme er vi 2 personer om denne portion, – også selvom det er som tilbehør.

Grillede edamame med chili, hvidløg og sesam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
ps edamame i skal
- 1/2 dl
soya
- 1 spsk
friskpresset citronsaft
- 1/2
rød chili, finthakket - uden kerner
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk
sesam
-
Lidt olivenolie
-
Flagesalt
Sådan gør du
- Overhæld de frosne edamamebønner med koldt vand og lad dem trække til de er optøede. Hæld vandet fra og lad dem dræne godt i en sigte.
- Bland hvidløg, chili og sesam godt sammen, og steg det af et par minutter ved høj varme på en brandvarm stegeflade på grillen eller en pande på komfuret. De skal stege til sesamfrøene begynder at poppe.
- Bland det sammen med soyaen og friskepresset citron og stil til side.
- Hæld en smule olie på stegefladen og rist edamamebønner af i ca. 5-10 min, igen ved meget høj varme. De skal blive godt grillede, - vend dem jævnligt.
- Hæld bønnerne i en skål og overhæld dem med soyamarinaden og drys med flagesalt, - server mens de er lækre lune.

Pingback: Grillet skaftkotelet - Opskrift med asiatisk marinade
Jeg havde virkelig set frem til en lækker snack – men min Edamamebønner var trævlede og seje at bide i. Slet ikke den fornøjelse jeg havde glædet mig til – hvad har jeg gjort forkert??
Hej AK
Hmmm, – altså det lyder næsten som om du har prøvet st spise skrællen?! Kan det være derfor??
Man spiser ikke skrællen, – men “bider” bønnerne ud af skrællen med tænderne, og der får man så marinaden med 🙂
Men skrællen skal man ikke spise 🙂
Kh Dianna
VIRKELIG en god opskrifter. Den vil vi klart lave igen. Det er en “keeper”.
Hele familien elskede dem.
5 stjerner herfra
Bh. Elise
Hej Elise
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for den dejlige besked 🙂
Kh Dianna